Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Vyberte pro své děti letní tábor, který jim sedne

Když už jako rodiče vysíláme své děti na letní tábor, chceme pro ně najít takový, ve kterém se budou cítit jako ryby ve vodě. Ptáme se přátel a známých, poptáváme se mezi kolegy a sháníme skutečně dobrý tábor nebo lépe řečeno ten nejlepší tábor pro své děti. Jako rodiče známe svá dítka nejlépe a tak také dokážeme dobře odhadnout, jaký druh tábora jim nejlépe sedne. Víme, že naše děti možná touží po nocování ve stanu, nebo by naopak daly přednost chatce. Víme, jestli jim bude lépe v dětském táboře, kde bude méně dětí či menší samostatné skupinky, nebo naopak naše děti ochotně a rádi splynou s davem.

Tábor plný zážitků

Některé děti se mohou cítit na táboře jako ryba ve vodě i v případě, že jedou poprvé. Je tomu tak především u těch dětí, které pocházejí z rodin zvyklých tábořit v přírodě, sjíždět vodu a nocovat ve vodáckých kempech a podobně. Takové děti se dokáží i napoprvé rychle přizpůsobit režimu a letní dětské tábory považují za opravdové dobrodružství. Pokud své děti vyšlete do dětského tábora LDT LETNÍ SNĚHULÁK 2016 – Tábor plný zážitků, rozhodně ho prožijí s nadšením a přivezou si spoustu a spoustu nezapomenutelných zážitků.

7, 10 nebo 14 dnů

V devadesátých letech minulého století byly běžné třítýdenní dětské tábory. Dnes se ustálila doba jejich trvání na přibližně 14 dnech. Existují také letní tábory, kde děti tráví pouze 10 nebo 7 dní. Zatímco tři týdny bylo poměrně dlouhé období, zejména pro menší děti, kterým se mohlo stýskat po rodičích, týdenní tábory jsou zase příliš krátké. Děti potřebují určitý čas na seznámení se mezi sebou navzájem, potřebuji přivyknout na své vedoucí, přivyknout určitému režimu a začít také vnímat krásné prostředí, ve kterém se nacházejí. To vše se během jednoho týdne nedá stihnout. Na druhé straně takový týdenní tábor může být jakýmsi táborem na zkoušku, táborem napoprvé.

Comments are closed.