Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Nalaďte se na Provence styl díky rustikálním dekoracím

Každý, kdo miluje bytové dekorace, už určitě slyšel o Provence stylu nebo o stylu rustikálním. Jde o velmi oblíbenou záležitost, a je jedno, zda bydlíte na venkově, nebo ve městě. Tyto rustikální dekorace vnesou do vašeho interiéru hřejivost, pohodu a krásu jemných detailů. Jedná se o prvky, tolik typické pro venkov, ať už anglický nebo francouzský. Vneste si do domu kus voňavé a prosluněné Francie. Ať už se jedná o dřevěné, textilní, keramické nebo kovové dekorace, jsou plné světla a slunce, tak, jak je to pro oblast Provence tolik příznačné.

Levandule a další typické prvky

Nalaďte se na vlnu Provence. Velmi dobře k tomu poslouží levandule, tolik typická pro jih Francie. Dekorace zahrnující levanduli a len jsou velmi oblíbené svou krásou, jemností a někdy i nádhernou vůní. Ozdoby můžete využít v domě, na balkoně, na terase i na zahradě. Velmi typické pro francouzský venkovský styl jsou obrazy a nástěnné hodiny ve dřevě, s motivy levandulí nebo jiných vázaných květin. Chybět nesmí doplňky z keramiky, porcelánu a skla. Nemusí jít jen o misky, talířky a hrníčky, ale i o vázy, podnosy, dózy nebo jen čistě dekorativní věci. Všechny porcelánové doplňky jsou jemné, něžné a jako vše ostatní ve světlých barvách.

Jemný styl francouzského venkova

Styl francouzského venkova se vyznačuje elegancí a jednoduchostí. Typická je bílá a fialová barva. Trendy moderní doby přenášejí tyto prvky i do moderních interiérů, a to i ve městech. Základem domácnosti v tomto stylu je kvalitní smrkový nábytek. Ten se dá doladit mnoha prvky. Krásná je rustikální textil. Pro něj jsou příznační proužky nebo jemné kytičky, bílá, béžová nebo fialová barva. Základem všeho jsou přírodní materiály. Dřevo, proutí, keramiku a textil se ale nebojte kombinovat s kovovými prvky.

Comments are closed.