Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Podlaha v panelovém bytě

Jestliže bydlíte v panelovém bytě, jistě jste několikrát přemýšleli, co mají vaši sousedé na podlaze. Někteří z vás už ví, o čem mluvím, protože podle toho, jakou podlahovou krytinu zvolili vaši sousedé, kteří bydlí nad vámi, tak vy buďto slyšíte každý jejich krok, nebo neslyšíte nic. Věřte, že vhodná podlahová krytina dokáže své. Naši sousedé mají v bytě laminátovou plovoucí podlahu a musím říci, že slyším každý jejich krok.

Laminátové plovoucí podlahy jsou velice oblíbené pro svou cenu a jednoduchou pokládku. Naši sousedé jsou mladí a peněz nemají na rozhazování, tak se na ně nezlobím, jen jsme jim řekli, až si budou pořizovat novou podlahovou krytinu, aby se lépe poradili s odborníky. Vím, že chtěli mít doma stíratelnou podlahu, ale kdyby si pořídili koberec, hlučnost by byla mnohem menší.

Ani pokládka koberců není složitá, možná ještě jednodušší než pokládka plovoucí podlahy. Ale je pravda, že podklad pod koberec je nutné mít náležitě rovný, aby se na koberci nevytvořily hrboly a nerovnosti. Stěrka podkladové podlahy tento problém řeší, ovšem ne každý člověk je schopen sám vystěrkovat místnost. Ale v dnešní době to není problém. Jsou tady různé firmy, které se pokládkou podlahové krytiny zabývají a někdy stačí navštívit podlahové studio a oni vám nabídnou jak podlahovou krytinu, tak vám poskytnou služby, které s pokládkou souvisejí.

Není možné říkat komukoliv, jakou podlahovou krytinu by mněl zvolit do svého bytu, ale měli bychom brát ohled na své sousedy a při změně podlahové krytiny bychom se měli poradit s odborníky, kteří nám poradí, která podlahová krytina se nejlépe hodí do našeho bytu. Tím předejdeme pozdějším neshodám, které při nesprávné volbě mohou nastat.

Comments are closed.