Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Články o tom jak začít podnikat

Dnešní článek rozebírá velmi mnoho aktuálních informací nejen pro začínající podnikatele. Mimo jiné přináší témata jako jsou: co zajistit při návratu ze zahraničí, založení s.r.o. – jak na živnosti a také téma jak začít podnikat. Více si již přečtěte v článku níže, kde najdete i všechny odkazy na zmíněné články.

Co zajistit při návratu ze zahraničí

První vybraný článek například rozebírá, že v posledních letech se otevřela široká škála možností, jak uplatnit své nabyté zkušenosti a znalosti v zahraničí. Mnoho českých občanů využilo šance a odjelo pracovat do ciziny. Ovšem většina zemí nyní kvůli pandemii přistoupila k přijetí omezení, která se mimo jiné týkají pracovních podmínek zahraničních pracovníků. Navíc ekonomika napříč světem zaznamenává výrazný pokles, ubývají tak zakázky i poptávka po pracovní síle. Výsledkem je trend pozvolného návratu krajánků do vlasti. Kdo se takto rozhodne, neměl by pominout fakt, že s návratem jsou spojené jisté administrativní úkony. Článek vás na ně upozorní. Pokud o tomto přemýšlíte, přečtěte si článek s názvem “Co zajistit při návratu ze zahraničí”.

Založení s.r.o. – jak na živnosti

Druhý článek zmiňuje, že při založení s.r.o. je užitečné přemýšlet i o budoucím rozvoji podnikatelských aktivit a hned na začátku do zakladatelské listiny uvést i budoucí činnosti (živnosti). Zapsané ŽL totiž nejste povinni vykonávat, ale jejich pozdější doplnění sebou vždy nese časové i finanční náklady. Celý článek si přečtěte kliknutím na název článku “Založení s.r.o. – jak na živnosti”.

Jak začít podnikat

Poslední článek je odkaz do rubriky, která popisuje založení nové s.r.o. a přináší články zabývající se touto tématikou. Více již najdete kliknutím na název zde “Jak začít podnikat”.

Comments are closed.