Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Informační systémy (ERP, CRM, DMS) jsou důležitým prvkem ve firmách

Při růstu firmy se dostane do fáze, kdy se již neobejdete a musíte používat podnikový informační systém neboli ERP (Enterprise Resource Planning). Označení ERP zahrnuje software, který se v podnicích využívá pro řízení a integraci činností jako jsou například plánování, prodej/nákup, personalistika, finance a další. Informační systémy zahrnují aplikace pro jednotlivé oddělení. ERP systémy mají výhodu globálního použití a dají se dobře propojit s účetními programy.

ERP systémy – na co si dát při výběru

Níže uvádíme v bodech na co si dát při výběru ERP systému pozor a jaké jsou hlavní úskalí výběru správného informačního systému.

  • Rychlost aktualizace ERP systému při odhalení problému či novém legislativním požadavku. Tuto slabinu jsme výrazně pozorovali rovněž při zavádění pravidel ochrany osobních údajů dle GDPR – k datu účinnosti nařízení, 2 roky po jeho schválení, neměla řada výrobců ERP jasnou strategii.

  • V řadě firem nemá ani správce systému úplnou jistotu, jakou podporu jim dodavatel zajišťuje v ceně produktu a s jakým reakčním časem.

  • Implementace uživatelsky ne úplně vhodného systému z rozhodnutí managementu nebo mateřské společnosti.

Odborná pomoc v oblasti informačních systémů

V případě, že si nejste jistí, jaké řešení je pro vaši firmu nejlepší nebo máte specifické požadavky, je možné požádat odborníky v oboru, aby vaší firmě poskytly cenné informace o tom, jak konkrétně vytvořit poptávku pro dodavatele ERP, CRM nebo DMS systému. Velmi užitečné je také získat reálné zkušenosti a recenze informačních systémů od uživatelů, kteří informační systémy nebo účetní programy dlouhodobě používají v ostrém provozu.

Comments are closed.