Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Dřezy patří k nezbytnému vybavení všech kuchyní

I když mytí nádobí nepatří k příliš oblíbeným činnostem, je nezbytné. I když si pořídíte myčku, zůstane dřez potřebným vybavením vaší kuchyně. Neslouží totiž jen k pravidelnému mytí nádobí, ale i k oplachování, čištění zeleniny a ovoce, mytí potravin, mytí rukou, napouštění vody a také jako výlevka. V nabídce obchodů jsou dražší i levné dřezy. Pokud myjeme nádobí opravdu zřídka, a ani doma moc nevaříme, bude nám stačit mělčí a jednoduchý dřez. Jakmile ale máme vícečlennou domácnost, pravidelně vaříme a myjeme nádobí, bez hlubokého a pořádného dřezu se neobejdeme. Dřezy jsou spolu s vařičem a odkapovou plochou součástí praktických minikuchyněk, vhodných třeba na chalupu.

Nové trendy v kuchyních

I v oblasti dřezů se prosazují nové trendy. Současné výrobky jsou odolné vůči vysoké teplotě, poškrábání i chemikáliím. Stále častěji se montují drtiče odpadu, dříve běžné spíše ve světě než u nás. Dnešní vybavení kuchyně je ale i velmi dekorativní. S výběrem dřezu souvisí i volba dřezové baterie, která se musí pohodlně používat a ovládat, ale měla by i dobře vypadat. Dnes není problém pořídit si dřezy s montáží. Na výběr jsou dřezy s montáží do roviny a dřezy se spodní montáží. Obojí může vypadat dobře, záleží na našich preferencích a na řešení kuchyňské linky.  Součástí nabídky jsou i dávkovače saponátu, odkapávače, různé košíky a misky pro snadnější přípravu jídel a mytí nádobí.

Jaký zvolit materiál?

Pěkný design a správně vybraná barva dřezu ovlivní do značné míry dojem z celé kuchyně. Při volbě materiálu se musíme zamyslet nad tím, jak bude vypadat celá kuchyňská sestava jako celek. Klasikou, stále populární, jsou nerezové dřezy. Lidé jsou na ně zvyklí, a proto stále nejčastěji sáhnou po této variantě. Kromě nich je ale na výběr mnoho keramických dřezů, dřezů z granitu i dalších materiálů, které mají velkou budoucnost, jsou praktické a krásné.

Comments are closed.