Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Dřevostavby a moderní kontaktní plášť Fermacell

Dřevostavby mají mnoho výhod, jednou z nich je, že při výstavbě nemusí procházet dlouhými nutnými technologickými pauzami jako domy z cihelného zdiva. Základem moderní dřevostavby je její obvodový plášť. Díky dobrému plášti s nízkou hodnotou součinitele prostupu tepla můžeme dřevostavby rozdělit na dvě kategorie. První je nízkoenergetický dům a druhý je pasivní dům.

Kontaktní plášť Fermacell od firmy SPIRAX s.r.o.

Firma SPIRAX s.r.o., která dodává dřevostavby na klíč, pracuje se systémem Fermacell. Tento systém je jedním ze způsobů suché výstavby. Desky jsou vyrobeny ze sádry a papírových vláken. Tyto sádrovláknité desky s názvem Fermacell jsou vzduchotěsné a větrotěsné.

Napojení stavebních dílů a montážní otvory (např. zástrčky, zásuvky) je nutno pečlivě utěsnit. Desky jsou biologicky nezávadné a mají
vysokou mechanickou pevnost, která umožňuje jeho použití pro nosné stěnové konstrukce na bázi dřeva. Materiál má velmi dobrý difúzní odpor, proto velmi dobře tlumí hluk. Je tedy ideální při výstavbě rodinného domu. Fermacell se snadno a rychle opracovává a jeho montáž je velmi snadná. Tím se urychluje doba výstavby. Není nutné čekat na tuhnutí maltovaných spár, jako známe z
cihlových staveb.

Desky Fermacell u dřevěných nosných konstrukcí obsahuje i norma ČSN 73 17 01. Z protipožárního hlediska jsou dnes dřevostavby bezpečnou investicí. Už při 10mm silné desky Fermacell je zaručena protipožární odolnost 30-120 minut.

Pokud si budoucí investor přeje postavit dřevostavbu, je plášť Fermacell velmi dobrá volba. Oproti jiným plášťům používaných u výstavby rodinných domů nebo bungalovů má výhodu nejen kvůli rychlé a bezproblémové výstavbě, ale i díky ceně a velice dobrému součiniteli prostupu tepla, který činí U=0,17 [W/(m2.K)]. Systém Fermacell je plně certifikovanou stavební technologií u výstavby dřevostaveb.

Pokud stále váháte, jestli zda postavit rodinný dům cihelný nebo typový jako dřevostavbu, sami jste si přečetli výhody skládaných plášťů dnešních moderních dřevostaveb.

Firma SPIRAX s.r.o. nabízí výstavby dřevostaveb na klíč. Vybrat si můžete z předpřipravených typových projektů bungalovů, podkrovních či patrových rodinných domů nebo zadat firmě náčrt Vaší představy o rodinném domě či si nechat vyhotovit vlastní projekt přímo v kanceláři.

Mich.žat.

 

Comments are closed.