Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Ošetření pro zahradní nábytek

Blíží se nám jarní dny a s nimi spojené slunečné a příjemné počasí. Sluníčko láká ven a pomalu přijde čas i na oblíbené grilování a zahradní party. Lidé s rodinnými domy si jistě rádi užijí své dřevěné altánky v zahradě, kde si mohou pochutnat na svém obědě. Dřevěný nábytek je oblíbený i v exteriéru. Proto se o něj třeba pořádně starat, aby odolal všem vlivům počasí.

Dřevo je vzácná surovina, ze které se dá toho vyrobit mnoho. Dřevo potřebuje ochranu, aby si zachovalo svou tvář co nejdelší čas. Z pultů obchodů známe mnoho přípravků na ošetření dřeva, stále výrazněji se prosazuje produkt vyrobený na bázi nanotechnologie.

Nanotechnologie je inovativní věda, která dokáže změnit vlastnosti povrchů. Impregnace dodá dřevěnému povrchu jedinečné vlastnosti. Po nanesení nano produktu se na dřevě vytvoří velmi tenká nano vrstva, která zabezpečí hydrofobii, oleofobii a nepřilnavost nečistot. Naimpregnované dřevo nezmění svůj vzhled, prodyšnost ani pocit na dotek.

Výhody nano ochrany:

  • Povrch bude odpuzovat vodu, oleje a jiné tekutiny.
  • Vytvoří se efekt lotosového květu a čištění povrchu bude snazší.
  • Nano ochranná vrstva je UV stabilní a odolná vůči běžným chemikáliím, takže povrch si své vlastnosti udrží déle. Pro co nejlepší efekt a dlouhou životnost je třeba dodržet postup nanášení, který naleznete níže na této stránce.
  • Dřevo a papír nezmění vzhled, prodyšnost ani pocit na dotek a přesto získá unikátní vlastnosti.
  • Na dřevě se růst mechů, hub a plísní značně sníží nebo zcela vymizí.
  • Získáte kvalitní produkt vyrobený odborníky na nanotechnologie z Německa.
  • Naimpregnovaný povrch je nezávadný pro potraviny.

Spotřeba se pohybuje mezi 25-100 ml/m2 v přímé závislosti na savosti podkladu. Materiál musí impregnaci pořádně nasát! Životnost je díky UV stabilitě, odolnosti vůči oděru a chemikáliím (do 12,5 pH) počítána v měsících. Nano ochranu dřeva v nabídce společnosti NanoProm. Vstupte do světa nanotechnologie a užívejte si její výhody.

Comments are closed.