Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Jak využít obnovitelné zdroje energie pro domácnost

Domníváte se, jak úsporněji topit a ohřívat vodu? Především když objekt vytápíte pevným palivem, případně elektřinou nebo plynem, výrazně s touto variantou ušetříte. Zmíněné obnovitelné zdroje jsou příznivé nejen z hlediska peněz, jež například za rok ušetříte, především i z toho důvodu, že se rozhodnete využívat ekologičtější zdroj energie.

Je zde šetrný program Nová zelená úsporám

Když omezíte ekologické zatížení, na rekonstrukci domu můžete získat dotaci z programu financovaném Státní fondem životního prostředí – Nová zelená úsporám. Pojmenování programu Nová zelená úsporám by mělo být každému povědomé. Jelikož v tuzemsku program Nová zelená úsporám úspěšně běží několikátý rok. Jedná se o dotace na ušetření energií a obnovitelné zdroje energie. S pomocí podpůrného programu Nová zelená úsporám si zájemci můžou nakoupit fotovoltaické panely, anebo například tepelné čerpadlo. Ještě před nakupováním si nechte potvrdit, že splníte podmínky pro dotaci.

Využívejte energii ze slunce v celé její šíři

V dnešní době se mnohokrát zmiňuje populární pojem solární ohřev vody, díky němuž lze uspořit nemalé částky za energie. Vyplatí se zde investovat do komplexního solárního systému ROTEX, systém je složen ze solárních kolektorů a akumulační nádrže s vysokým tepelným účinkem. Spolehlivá solární soustava dovede převést 80 procent ze slunce na teplo, to pak skladovat v akumulační nádržce.

Jako na sluneční soustavu, tak i na fotovoltaický panel dostanete dotaci. V ČR je fotovoltaika již rozšířená, jejím posláním je transformace energie ze sluníčka na elektrickou energii. Na sto tisíc korun můžete dosáhnout díky inovativního programu Nová zelená úsporám. Panel pak pořídíte s vyšší i nižší investicí, záleží na vašich podmínkách, a také na tom, jaký výkon panelu si přejete. Ideální nákup pořídíte na webových stránkách Iqenergy.cz, které řídí společnost SPOZE, společnost s ručením omezeným.

Comments are closed.