Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Hurá do čajovny

Možná jste dosud nenavštívili žádnou čajovnu, ale určitě jste zavítali do obchodu s čajem, případně navštívili alespoň čajový koutek ve vašem nejbližším supermarketu. I koutek s čajem v supermarketu určitě zalahodil vašemu čichu směsicí libých vůní. A což teprve taková opravdová čajovna nebo kvalitní kamenný obchod s čajem! Teprve tady člověk pochopí, jak významný pro chuť je právě čich. Podíl na těchto vůních mají nejen ovocné a bylinné čaje, ale především čaje takzvaně pravé, tedy čaje z lístků čajovníku. Je jedno, zda se jedná o čaje z Číny, čaje z Japonska, čaje ze Srí Lanky, čaje z Taiwanu nebo čaje z Keni. Všechny jsou lahodné a mají svou osobitou chuť.

Znáte nečaje?

Většina těchto čajů, lépe řečeno zemí původu, je mezi populací dobře známá. Méně známé jsou však čaje, které se řadí mezi takzvané nečaje. Do této kategorie patří i ovocný čaj. Ten už alespoň jednou v životě pil každý z nás.

Mezi nečaje se však řadí také takzvaný Sahlep. Jedná se o sladký nápoj pocházející ze zemí Blízkého východu. Tam také patřil mezi nejoblíbenější nápoje až do té doby, než se objevila káva a čaj. Dnes se sahlep pije především v Turecku, nejčastější proti nachlazení. Vyrábí se z hlíz orchidejí rozmícháním v teplém mléce, poté se ochutí například pomerančovou šťávou, ozdobí skořicí, citronovou kůrou, medem nebo lístkem meduňky.

Uvařit si můžete také Lapacho, nápoj pro povzbuzení touhy i proti nachlazení. Připravuje se z kůry stromů Lapacho, kterou sbírali už šamani domorodých kmenů, především Inků.

Buďte ve formě

Všechny tyto a další druhy nečajů si můžete zakoupit v obchodech s čajem.

Navštivte internetový čajový magazín a seznamte se s celou plejádou pravých čajů i nečajů a také čajů bylin, díky kterým se budete moci udržovat fit. Díky pravidelnému pití různých bylinných čajů předejdete celé řadě onemocnění.

 

Comments are closed.