Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Koupelna musí být nejen funkční, ale především pohodlná

Ať už máte pro svou novou koupelnu vyčleněn jakýkoliv prostor, určitě myslíte především na jedno – na pohodlí v ní. Abyste si tedy pohodlí ve své budoucí koupelně zajistili, je třeba velmi pečlivě promyslet vhodný výběr kombinací a optimální umístění sanitární keramiky. Je důležité, abyste sáhli po tvarově sladěné sérii a barevné kombinaci. Jako velmi důležité se také jeví pečlivě zvážit otázku, co všechno ve své koupelně chcete mít. Odpovědět na tuto otázku si musíte předem zvláště v případě, že se bude jednat o menší realizační prostor. Je dobré si s předstihem stoprocentně ujasnit, bez čeho se v koupelně neobejdete a čeho jste ochotni se (vzhledem k její velikosti) vzdát.

Správně zvolené umyvadlo je základ

Určitě to nepůjde bez umyvadla, které patří mezi nejčastěji využívané zařizovací předměty v koupelnách. Vybírat musíte nejen podle vzhledu, který může být třeba nadčasový, s čistými geometrickými liniemi (v současné době jeden z nejmódnějších trendů), ale je třeba pamatovat i správnou montážní výšku (pro člověka průměrného vzrůstu cca 80 cm) a na dostatek místa pro předklon, pohyb rukou při mytí a utírání. Neméně důležitá je správná volba vany či sprchového koutu.

Koupelnový nábytek a koupelnové doplňky

V mini koupelnách musíte být ochotni vzdát se větších kusů koupelnového nábytku a některých koupelnových doplňků, které by vám v prostoru překážely. Bez kelímků pro zubní hygienu, držáku na mýdlo nebo předložky před vanu či sprchu, která zabrání uklouznutí a osuší vám nohy při vystupování z vody, se však neobejde žádná koupelna, ani ta miniaturní. Ke zdánlivým “drobnostem”, zato ale velice důležitým, patří určitě také správný výběr zrcadla. Co se týče vodovodní baterie, je dnes na výběr spousta designů. Nezapomeňte však na spolehlivou kartuš a bezproblémové ovládání.

 

Comments are closed.