Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Lešení je nutností pro každou stavbu

Jste začínající stavební firma a potřebujete sehnat opravdu stabilní a kvalitní lešení? Stavíte dům svépomocí a řešíte podobný problém? Vyhněte se kupování opotřebovaného lešení a pořiďte nové lešení Krause. Firma pocházející z Německa má stoletou tradici, která zaručuje výrobky z kvalitního materiálu s vysokou odolností.

 

Trubková nebo rámová lešení?

Bude záležet na tom, do jakého terénu lešení potřebujete, jakou potřebujete zajistit nosnost a také samozřejmě, kolik chcete za lešení utratit. Fasádní lešení rozlišujeme podle konstrukčních prvků na trubková a rámová lešení. Co se týče mobility konstrukce, můžeme vybírat lešení pevná anebo mobilní.

 

Trubková lešení, jak už jste si domysleli z názvu, jsou sestavena z ocelových trubek. Tato lešení jsou vhodná pro členité a jinak neobvyklé stavby. K montáži tohoto lešení je potřeba tří až čtyř lidí a jedná se o náročnější sestavování konstrukce. Rámová lešení mají nespornou výhodu v tom, že se dají doplnit o mnoho bezpečnostních prvků, jako je například zábradlí. Stavba rámového lešení je jednodušší, rychlejší a bezpečnější, než stavba trubkového lešení. Celkovou montáž zvládnou jeden až dva lidi. Kvalita, rychlost montáže a záruka bezpečnosti u rámového lešení s sebou ale nese i vyšší cenu.

 

Bude pojízdné lešení stabilní?

Hliníkové lešení se dá sehnat ve variantách pevné i pojízdné konstrukce. Velkou výhodou je jeho lehká váha, která se vám osvědčí při jeho přenosech a stavbě. Pojízdné lešení lze využít hlavně při omítání fasády anebo práci v interiéru. U hliníkových konstrukcí pojízdného lešení je výhodou vysoká stabilita, zajištěná pojízdným silným rámem z oceli, a také jeho nízká hmotnost. Je třeba nezapomenout, že pojízdné lešení se musí montovat na rovné ploše a přesně kontrolovat vodováhou.

Comments are closed.