Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Na zařizování koupelny si dejte záležet

Koupelna sice patří k nejmenším místnostem v domě, má ale neodmyslitelný význam. Měli bychom dbát nejen na její praktičnost, ale i na estetickou stránku věci a vybavit si ji podle svých představ. Denní očista by měla být příjemným zážitkem, měli bychom se těšit na relaxaci ve vaně nebo sprchovém koutě, a ranní hygiena u umyvadla by nás měla snadno probrat. Pokud se nám koupelnové zařízení a koupelnové doplňky líbí, bude pro nás čas zde strávený i estetickým zážitkem. Dnes je mnoho možností, jak tuto místnost zařídit. Začít bychom měli promýšlením celkového konceptu, a pokračovat výběrem obkladů, dlažby do koupelny, sanity, vodovodních baterií, nábytku a končit doplňky.

Je libo retro koupelnu?

Někdo má v domě koupelen více, jiný pouze jednu. Měla by souznít s ostatním zařízením domu. Pokud se nám líbí starobylý styl, nic nám nebrání zařídit si retro koupelnu. Bojíte se, kde budete shánět zařízení a doplňky? Nemusíte. Dnes se dají sehnat poměrně dobře. Sapho koupelny má bohatou nabídku i pro retro koupelny, například krásné obklady, sanitární keramiku nebo vodovodní baterie. Uvidíte, že vás bude celý proces tvorby a budování bavit, pokud budete mít všechno potřebné k dispozici, a navíc za dobré ceny.

Pozor na odolnost vůči vlhkosti

Do koupelny nemůžeme umístit jen tak něco. Koupelnový nábytek musí být odolný vůči vlhkosti. A není třeba bránit se dřevu, jen je nutná jeho speciální úprava. V této místnosti na věci útočí vlhko, voda a pára. To vše může nábytku uškodit. Proto by měl mít kvalitní základ, správnou povrchovou úpravu a nenasákavé hrany. Tento nábytek je třeba vyrobit zkušeným truhlářem, nebo koupit s tímto určením už přímo od výrobce. Stejně, jako je nezbytná hydroizolace koupelny, ve sprchovém koutu a pod obklady. Pokud dodržíme všechna pravidla a také zajistíme optimální odvětrávání, vydrží nám zařízení velmi dlouho.

 

 

Comments are closed.