Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Starožitnosti lákají nejen sběratele, ale hodí se i do moderních interiérů

Starožitnosti lákají nejen sběratele, ale hodí se i do moderních interiérů

Starožitnosti lákají nejen sběratele. Většina lidí se ráda pokochá něčím krásným, co má svou hodnotu, která navíc s časem roste. Starožitné obrazy, plastiky a sochy se stávají stále častěji součástí luxusních interiérů i veřejných prostor. Nepatří rozhodně jen do muzea nebo na zámky. Některé věci nemusí sloužit jen pro ozdobu, ale stále mohou splnit svou funkci. Jedná se třeba o starožitné hodiny a hodinky nebo starožitný nábytek.

Nábytek s velkou hodnotou

Ještě před nedávnou dobou si lidí starožitný nábytek do svých domovů běžně nepořizovali. Současnost ale přeje kombinaci starého a nového. Není proto nic zvláštního, vidět v interiéru jak moderní, tak i starožitné kousky. Pokud je zvládneme citlivě sladit, může to vypadat úžasně. Některé styly jsou nadčasové a vypadají velmi dobře i v moderních domech. Navíc jde o nábytek bytelný, který toho mnoho vydrží. Starožitnosti bývají také běžně součástí luxusních interiérů.

Starožitné hračky povídají své příběhy

Velmi oblíbenou položkou jsou starožitné hračky. S některýma z nich jste se setkali ve svém dětství, historie jiných sahá o mnoho desetiletí až století zpět. Úspěch sklidí u dětí i dospělých. Každý rád nostalgicky zavzpomíná na dětská léta. Ze starých hraček dýchá historie a jsou dnes spíše sběratelskou záležitostí. Dříve byly hračky většinou drahé a děti je nesměly zničit, proto se jich tolik dochovalo. K oblíbeným starožitnostem patří vláčky, autíčka, panenky, loutky, kočárky nebo plyšové hračky.

Comments are closed.