Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Souhrnná diagnostika transformátoru VN pod vedením firmy ELDIAG, s. r. o.

Se skutečnou jistotou bezchybného provozu podnik ELDIAG, s. r. o., dodává ucelené služby v rámci diagnostiky elektrických strojů a jejich izolací vysokého napětí. Počítáme sem výkonové a měřící transformátory, vazební kondenzátory, transformátory, či tlumivky, alternátory rozmanitých hladin napětí a výkonů a vnitřní elektromotory. Podnik ELDIAG se specializuje rovněž na precizní diagnostické analýzy, na jejichž základě může navrhnout nějaká opatření pro provoz bez závad.

Spolehlivá diagnostika transformátoru VN VVN

Společnost ELDIAG provádí diagnostiku celého izolačního systému, což zahrnuje diagnostiku izolačního odporu, dále kapacity, ztrátového činitele a rezistivity, je prováděno měření impedance nakrátko, velmi citlivé měření převodů, přeměřují se ztráty naprázdno a nakrátko při sníženém napětí, dělá se úplný rozbor obsahující plynovou chromatografii. Je vykonávána diagnostika transformátoru VN VVN, měření kondenzátorových průchodek, jemná analýza přístrojových traf, nezapomíná se na pečlivé změření tlumivek a kondenzátorů.

Zanalyzovaný izolační olej systémem izolační olej-papír

Provozní kontrola izolačních soustav netočivých elektrických přístrojů a strojů s vysokým napětím se dělá na základě diagnózy systému izolační olej-papír. Tento systém zohledňuje měření a vyhodnocení izolačních charakteristik, posouzení napětí nakrátko při sníženém napětí a rovněž změření a zhodnocení kvality, jakou má izolační olej. Ideální izolační olej se pozná podle údobí jeho fungování ve stroji, což můžeme snadno změřit na bázi navýšením intenzity faktorů způsobujících stárnutí olejů.

Aktuální požární bezpečnost by měla být kontrolována

Aby pracoviště ve vaší firmě neohrožoval vznik požáru rozbitého, nebo navlhlého transformátoru, měli byste v první řadě hlavně myslet na požární bezpečnost. Správnou požární bezpečnost zajišťuje revizní technik, který především odebere vzorek oleje z transformátoru. Před vzplanutím transformátoru se každý může určitě bránit tak, že zarazíme zvlhnutí stroje, dále zestárnutí oleje v transformátoru, eventuálně odhalením skryté poruchy.

Comments are closed.