Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Stínění významně promění design interiéru

Bez systému exteriérového a interiérového stínění se žádný dům neobejde. Tento potřebný prvek hraje roli praktickou i dekorativní. Vkusně dotváří design interiéru, oživuje místnost, omezuj průnik slunečních paprsků zvenčí, chrání naše soukromí a vytváří komornější atmosféru. Tyto prvky se vyrábějí jak z přírodních, tak i ze syntetických materiálů. Řadí se sem i užiteční sítě proti hmyzu, bez kterých se zejména v létě neobejdete, pokud doma neustále nechcete bojovat s nezvanými návštěvníky z hmyzí říše. Pro teplé noci a dny jsou nenahraditelné.

Záclony a závěsy nejsou jen na parádu

Tradičními pomocníky pro zastínění interiéru jsou záclony a závěsy. Dá se s nimi kouzlit a patří mezi dominantní textilie používané v domácnostech. Pomohou místnostem k novému vzhledu a vůbec se není třeba držet tradičních barev a vzorů. Lišit se mohou i ve způsobu řasení, sepnutí nebo odhrnování. Každému oknu sluší trochu něco jiného. Například do velkého okna můžeme umístit nařasené barokní záclony nebo závěsy s girlandami. Pokud nejsou nainstalovány garnýže, není to dnes už žádný problém, dají se jednoduše koupit.

Rolety z bambusu nebo luxusních látek

Žaluzie a rolety možná považujete za strohý a méně zdobný prvek, nemusí tomu tak ale být. Ty tradiční najdeme skoro všude, a nebývají ničím moc zajímavé, pouze plní svou funkci a nemají vyšperkovaný vzhled. Existují ale i opravdu dekorativní a luxusní římské rolety, tvořené krásnými textiliemi napnutými v rámu. Ovládají se pomocí provázků a tyček, mívají i řetízky a brzdy. Vyrobit je lze z jakékoliv textilie. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, určitě vás zaujmou jutové, dřevěné nebo bambusové rolety, které vypadají opravdu příjemně a vkusně. Zajímavým pomocníkem jsou solární žaluzie, které napájí sluneční energie a ovládají se bezdrátovým systémem.

Comments are closed.