Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Pro atraktivní design webu slouží moderní grafické prvky

Pro každou internetovou stránku je klíčová její grafika. I když bude obsah sebekvalitnější, nikdo se o něj nebude zajímat, pokud mu nebude příjemný i vzhled webu. Návštěvník totiž na takové stránce, která se mu příliš nezamlouvá, dlouho nesetrvá. Design je ale velmi subjektivní. Abychom nalákali návštěvníky, potřebujeme správné grafické prvky. Důležité je především rozčlenění webu, obrázky a zvolené barvy. Velmi efektivní a důležitá je i vektorová ilustrace. Na web si návštěvník udělá názor už během prvních pár vteřin. K tvorbě, opravě a odbornému posouzení webu je třeba mít určitý talent a dostatek zkušeností. Jen tak bude stát výsledek za to. Vyplatí se tedy investice do webdesignu.

Různé styly a efekty

Zkušený webdesigner dobře ví, co platí na návštěvníky. Vložené finance se vrátí, pokud zároveň stránky zaplníte smysluplným obsahem. Vzhled musí zároveň korespondovat s obsahem. Ke kreativitě a originalitě provedení přispívají zajímavé textury, barevné provedení, obrázky, textové styly a efekty. Členění musí být smysluplné, nutná je i příjemná kombinace barev. Přeplácanost je nežádoucí, stejně jako nuda. Web musí zkrátka návštěvníka dobře naladit už na první podívání. Určitě už jste někdy narazili na stránky, které vás vyloženě rozčilovaly. K dobrému uživatelskému prožitku poslouží moderní technologie.

Plakáty, obrázky, tapety

Pro chytrý telefon, notebook či počítač můžete využít různé obrázky a tapety, které vám zpříjemní den. Na plochu či displej se díváme velmi často, a měly by se nám líbit. K nejoblíbenějším patří tapety na plochu v podobě fotografií krajiny, zvířat, přírody a měst. Někomu vyhovují více abstraktní obrázky na plochu, které sice nejsou úplně pro každého, své příznivce si ale najdou. Populární jsou i plakáty, které oživí místnost, třeba v retro stylu.

Comments are closed.