Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Praktické turistické vybavení pro dobrodruhy a skauty

Všichni výletníci a dobrodruzi, ať už malí či velcí, potřebují správné turistické a skautské vybavení pro své zážitky a aktivity. K jeho nákupu můžete využít bohatě zásobený e-shop Totem s pestrou nabídkou všeho pro skauting, kempování a turistiku. Ať už vyrážíte pravidelně, nebo jen občas jedete na výlet, potřebujete pár nezbytných pomocníků. Pro nadšené trempy a skauty toho existuje mnoho. Pobyt v přírodě totiž vyžaduje určitou připravenost. Mohou vás překvapit rozmary počasí, musíte si připravit něco k jídlu, postavit dočasný příbytek, mít co na převlečení, orientovat se v terénu a svítit ve tmě. Trampské vybavení a kempingový nábytek se ale mohou hodit i v běžném životě.

Buďte vždy připraveni na rozmary počasí

Kdo je připraven, není překvapen. A ro platí i u stanování a turistiky. Mohou se stát zálibou pro celou rodinu, a to i při nepřízni počasí. Stačí vsadit na správné turistické vybavení a už vás nic nezaskočí. Pořídit si můžete nejen dobrou obuv a oblečení, ale i bytelný batoh, nepromokavý stan, skvělý spacák, karimatku, věci pro vaření v přírodě, pláštěnku a mnoho dalšího. Turistické stany i stany pro skauty jsou vždy základ, abyste se měli kam uchýlit třeba při lijáku a všechno neměli promočené. Protože musíte vše někam umístit, k dispozici jsou speciální skautské batohy, které zajistí pohodlí při nošení dětem i dospělým.

Skautské vybavení tábora

Jakmile se pořádá tábor, je třeba dobře jej vybavit. Podle zaměření tábora a lokality konání se může lišit i vybavení tábora. Pro skauty jsou stany s podsadou, jinde najdete týpí, chatky a velké stany jako zázemí. Jako pomocníci slouží šponovací lana, impregnační spreje, lampy, vodotěsné boxy, třeba na léky, a na žádném táboře nesmí chybět ani táborová vlajka. Malí velcí skauti nosí tradiční skautské oblečení, které už k tomuto stylu života neodmyslitelně patří. Jedná se především o košile a šátky.

Comments are closed.