Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Na rekonstrukci jsme lépe zvolit nemohli

Kdo má dům, ví, že je s ním hodně práce. Pořád je co opravovat, pořád je co zlepšovat, ale dostává se nám pak odměna v podobě hezkého příbytku. Donedávna jsem tohle neznala, protože jsem bydlela vždy v bytě. Pak jsem ale po dědečkovi zdědila dům. A ten potřeboval opravdu velké opravy, jak interiér, tak exteriér. V dezolátním stavu byla zejména okna, zdiva a střecha.

Uvažovala jsem, že dům prodám, ale manžel mě přemluvil, že by se nám zde mohlo bydlet lépe než v bytě. Přeci jen na domě si je každý svým pánem. Dům je situován na okraji města, to znamená zajištěný klid a odpočinek, zároveň vše poblíž. S opravami jsme s mužem začali okamžitě. Interiér jsme nechali až nakonec, jako první přišla na řadu střecha a zateplení domu. S manželem jsme si práci rozdělili, kdy on hledal firmu na zateplení, já firmu na rekonstrukci střešní krytiny.

Nejdříve jsem se ptala po známých, u kterých jsem věděla, že si oni či jejich blízcí nechali v posledních letech opravovat dům. Z vybraných kladných recenzí jsem se pak zaměřila na určité firmy na internetu. Zaujala mě především zkušenost mé kamarádky a jejího přítele, kteří si pořídili střešní krytinu značky Capacco. Ta se vyznačovala zajímavým designem, dobrou cenou a ekologickým hlediskem. Na internetu jsem si našla další informace a ihned se mi zalíbily fotky již dokončených realizací. Především jsem jako plus brala nízkou hmotnost, takže krytina byla předurčena pro rekonstrukce, protože nebylo třeba zesilovat krov. Dobrou odolnost vůči povětrnosti a mrazuvzdornosti jsem brala jako samozřejmost. Cena takto kvalitní plastové krytiny s velmi hezkým vzhledem v černošedé barvě byla výhodná. Manželovi se můj tip líbil, takže jsme se rozhodli společně pro verzi střešní krytiny SK1 a SK2, tedy umělou břidlici. Nyní je to už rok, co máme novou plastovou střešní krytinu od firmy Capacco a jsme s ní plně spokojeni.

Comments are closed.