Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Špionáž se vyplatila

Malá vesnice, každý se zná s každým a doslova mu vidí do talíře. Pak je tu sorta lidí, která musí mít vše lepší než ten druhý. Musím se pochlubit, že jsem měl vždy nejhezčí zahradu v okolí – miloval jsem rytí v hlíně, sázení květin, kopání a zalévání. Má žena byla zase přes ovoce a zeleninu, skvěle jsme se doplňovali. Náš dům ale na tom už tak dobře nebyl…

 

Dlouho jsme si se ženou uvědomovali, že by bylo dobrá oprava střechy. Když nám do ní jednoho deštivého podzimního rána začalo zatékat a stropy a zdi na půdě byly nasáklé vodou, bylo načase začít jednat. Soused vedle nás se vždy chlubil, že má nejhezčí dům v okolí. Jasně, trochu jsem mu záviděl, ale já jsem zase hrdý na svou zahrádku. Mé ego mi nedovolilo se ho zeptat, které firmě „patří“ tak krásná a kvalitní střecha, takže jsem se ptal oklikou po vesnici.

 

Dozvěděl jsem se v některých případech až fantaskní tvrzení a došel jsem k závěru, že takto se nic nedozvím. Vyslal jsem proto ženu na špionáž, ať zjistí od sousedovic družky, od koho si nechali udělat střechu. Manželka z toho neměla radost, naštěstí ale se sousedkou udržovala vřelé vztahy, takže když ji potkala v sámošce, optala se jí. Sousedka se ráda chlubila a povídala, že chtěla vždy luxusní střešní krytinu, ale že břidlice je drahá, tak šli do plastové střechy, že ale jméno firmy si už nepamatuje, ale začínala na C. S těmito strohými informacemi jsem poprosil syna, zběhlého ve světě počítačů, ať mi zkusí zjistit firmy, co vyrábějí plastové střechy. Syn mi pak na další návštěvě podal informace o firmě Capacco, která ho i dle instrukcí zaujala nejvíce. Tato firma že dělá plastovou střešní krytinu, která vypadá jako břidlicová a je tak o dost levnější a přitom neztrácí na kvalitě. Dokonce i předběžně zjistil cenu a mně i ženě vyhovovala. Objednali jsme si tedy krytinu od Capacco a nyní to bude rok, co ji máme a jsme spokojeni. Soused byl překvapený, kde jsme vzali na tak drahou a luxusní krytinu, ale kdyby věděl, že jde (stejně jako v jeho případě) o plastovou střechu, asi by pukl závistí.

Comments are closed.