Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Cimbálová muzika

Pořádáte firemní večírek nebo soukromou oslavu a líbí se Vám cimbálová muzika? Neváhejte kontaktovat kapelu Slanina, která má ve svém repertoáru široké spektrum folklorních písniček a lidových písní. Hrají vždy s chutí a jejich hudba si jistě podmaní každého posluchače, snaží se hrát ty nejznámější písničky, které lidi velmi dobře znají, a které jsou mezi lidmi nejvíce oblíbené. Není problémem zahrát písničky na přání dle aktuální nálady diváků.

Cimbálová muzika Slanina hraje v tradičním složení, které je tolik typické pro folklorní kapely. Cimbálovka má svoji pětičlennou sestavu složenu ze smyčců, cimbálu a klarinetu. Kapela vznikla v roce 1997 na katedře muzikologie Univerzity Palackého v Olomouci, její vystoupení probíhá samozřejmě v lidových krojích, které k této oblasti i hudbě neodmyslitelně patří. Pokud pořadatel akce má zájem i o doprovodný tanec, kapela zajistí špičkové tanečníky z předního valašského souboru Vonica, který je jeden z nejstarších a nejrenomovanějších folklorních tanečních souborů v České republice.

Svým nadšením a hudebním projevem jistě strhnou nejednoho diváka nebo posluchače, v případě kladného ohlasu na jejich hudbu pro ně není žádný problém prodloužit svoji produkci, dokud se lidé budou bavit. Kapela se těší nejen na Moravě velké přízni a všude kam přijede, je velmi kladně hodnocena. Většina lidí, kteří kapelu slyší a baví je lidová hudba, se na koncerty velmi často vrací. Pro cimbálovku není problém se účastnit soukromých oslav, formálních i neformálních firemních akcí, má za sebou i mnoho pozvánek a následných vystoupení na zahraničních akcích, z toho důvodu se hodí i na velmi prestižní události a pořadatel akce s nimi nešlápne vedle.

Comments are closed.