Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Očistné tělové svíce nejen pro relax – rozhovor s alternativním terapeutem Michaelem Moderem o tělových svících

I když je přikládání tělových svíček v zahraničí velmi oblíbené – dokonce i v některých nemocnicích, v České republice zatím stále patří mezi méně rozšířené metody přírodní terapie. Zeptali jsme se proto alternativního terapeuta Michaela Modera, aby nám vysvětlil, k čemu je to dobré.

 

Zjistili jsme, že se jedná o starověkou léčbu, kterou lidstvo zná a úspěšně využívá již tisíce let. Už tehdy se používaly k léčbě bolesti napodobeniny svící z kůry stromů i bylin, a snad náhoda tomu chtěla, aby tyto jednoduché svíce náhodně upadly do vosku a lidé zjistili, že společně hoří lépe a déle. Tak zřejmě vznikly základy dnešních svící. Dodnes ale není známo přesné místo, kde vznikly.

 

Ani lékaři nepopírají účinek

„Použití tělových svící se sice řadí do alternativních metod, ale na stejném semináři se s námi školilo i několik lékařů,“ říká pan Michael Moder. Tělové svíce se začínají používat i v různých rehabilitačních zařízeních, v zahraničí už je to běžná součást alopatické medicíny. Terapie není nijak bolestivá, svíčka v žádném případě nepálí. „Naopak, svíčková očista patří k velmi příjemným procedurám a mnoho lidí na ně chodí chodí hlavně proto, aby se uvolnili a zrelaxovali tělo. Místo, kde byla svíčka přiložena, je sice prohřáté, ale teplo jakoby vycházelo zevnitř,“ popisuje odborník.

 

Očista čaker, energetických center

Existují i svíce čakrové, jsou určeny k uvolnění blokád v neviditelných energetických centrech těla. Každá z nich má jinou barvu, která se volí podle konkrétních klientových problémů- jednotlivé čakry nebo celý čakrový systém se ošetřuje na přesně určených místech na těle. „Chtěl bych čtenářům Blesku zdraví objasnit, že v oblasti každé čakry se vyskytují jednotlivé orgány, které navíc souvisejí i s dalšími, zcela vzdálenými funkcemi. Je to celkem složitý systém. Při terapii se proto musíme řídit orgánovými drahami, které probíhají celým lidským tělem,“ říká pan Michael Moder. Další speciální kapitola jsou pentagramové svíce, ale to už je opravdu speciální léčba, která vyžaduje delší popis.

 

Komín plný nečistot

„Každá bolest nebo nemoc jsou jednoznačně projevem toho, že v našem těle špatným způsobem proudí energie. Tělové svíce slouží k tomu, aby pomocí bioenergie, kterou vytváří hoření, změkčily v těle nahromaděný maz, vytáhly z těla toxické látky a uvolnily orgánové dráhy od křečí a dalších disharmonií,“ tvrdí odborník. Podle názoru Michaela Modera svíce pod mírným tlakem vytahuje z těla „komínovým“ efektem toxické látky, zbytky zánětů, aj. Při léčbě se kromě příjemného tepla uvolňuje i nezapomenutelná vůně.

 

Očistné svíce v praxi

Před začátkem terapie i bezprostředně po ní je nezbytně nutné dodržovat pitný režim, Tělové svíce se mohou přiložit na jakoukoliv část lidského těla, kromě srdce a temena hlavy. A to z toho důvodu, že srdíčko samotné je místem ohně a temeno hlavy souvisí s korunní čakrou. Aplikace na těchto místech by mohly pacientovi uškodit. Terapie samotného hoření trvá patnáct až dvacet minut, pak klient ještě najakou dobu odpočívá. Pokud je terapie pomocí svíce udělaná správně, doznívá v těle ještě dalších šest hodin. „Změnu klienti opravdu cítí ihned po první terapii, nicméně by se měly po určité době opakovat. Samozřejmě záleží na konkrétním stavu klienta. Například u chronicky usazených dutin je to až deset sezení,“ doplňuje alternativní terapeut Michael Moder.

 

 

Terapie pomocí tělových svíček patří k velmi příjemným procedurám a mnoho lidí na ně chodí i za účelem relaxace.

 

Není svíce jako svíce

Svící, které se objevují v dnešní době na trhu, je poměrně veliké množství. Ale i zde se najdou ale takové, které nejsou příliš kvalitní. „My je nakupujeme výhradně ze zahraničí. Svíce, které používáme, vznikají v rukách mnichů v bio kvalitě, odpovídají principům ajurvédy, jsou svěceny a čištěny, než se dostanou k nám. Od mnichů také pochází ojedinělá receptura na jejich výrobu, která je patentována na patenčním úřadě pro evropské země a chráněna ochrannou známkou“ říká Michael Moder. Patentované je i přidávání kurkumy a dalších bylinných esencí do jednotlivých svící, to ale bohužel nebrání některým výrobcům tomu, aby je napodobovali.

 

Harmonizační spojení tepla, světla a vůně

Jak terapie probíhá? „Vždy nejprve provádíme diagnostiku problému, která se provádí různým způsobem. Dá se využít i předchozího vyšetření u lékaře, ale já pracuji především energeticky a pohmatem přes kontrolní orgánové body. Většina používaných technik jsou ryze mou vlastní metodou. Na naše semináře však chodí i lidé z úplně odlišných oborů, např kosmetičky a ty učíme jednodušší metodu orientace podle orgánové mapy obličeje atd Pak výbereme vhodnou svíci a zvolíme optimální polohu, která bude pro klienta při léčbě nejvíc účinná. Terapie samotnou svící vždy ale nemusí končit, mnohdy se musí kombinovat i s jiným druhem terapií, kdy využíváme hlavně kombinace východních technik a medicíny, které se různě dle potřeby kombinují a především jsou to mé vlastní metody, které jsou chráněny taktéž ochranou známkou. V komplikovanějších případech se musí terapie doplnit o další podpůrnou léčbu,“ objasňuje základní postup pan Michael a pokračuje: „My používáme tělové svíce jako nedílnou součást vlastní originální Moderovy metody ® , která je chráněná ochrannou známkou.

 

Provádíme i školení pro zájemce, kteří se chtějí se svícemi ještě více seznámit nebo s nimi pracovat. Kursy Tělové svíce v intencích Moderovy metody jsou ve třech úrovních: Tělové svíce kurs základní, další je zaměřen na čakry a třetí na práci s tělovými svícemi podle pentagramu, říká Michael Moder.

 

Lepší je, když lidé, kteří o terapii tělovou svící mají zájem, podstoupí seminář, kde ho odborníci všechno naučí a vysvětlí mu základní postupy. „Na našich seminářích kromě jiného učíme lidi, jak správně ošetřovat uši nebo oblast pupíku, protože to jsou podle východních učení tak citlivá místa, že je nutné jim věnovat zvýšenou pozornost a péči,“ vysvětluje pan Michael Moder.

 

Voskoví pomocníci pro zdraví

Tělová svíčka uvolňuje energetické bloky a tím spouští samoléčebný proces organismu. Energie proudí i do orgánů, které blokáda dosud oslabovala. Rovněž působí velmi dobře na oblast a bolesti kloubů, a to i po zraněních nebo operacích, vysvětluje Michael Moder a ještě doplňuje, že svíce se dají použít i k uvolnění napětí z přepracovanosti – jako relaxační nebo meditační způsob, nebo k uvolnění nahromaděných emocí. To pomáhá například u žen, které mají problém s otěhotněním. „Na svém kontě máme po svících několik miminek u žen, které měly dlouhodobě problém s otěhotněním. Výborné výsledky také dosahujeme s poškozenými úpony u fotbalistů, u lidí po úrazech, astmatiků, nebo klientů, kteří měli silný zánět dutin, kteří se tímto problémem trápili i několik let. Za zmínku stojí i vyléčení gynekologické cysty – zde léčba trvala několik měsíců a mnoho dalších,“ tvrdí odborník. To určitě stojí za vyzkoušení…

 

Harmonizační tělové svíce čistí a harmonizují čakry

 

Zdravotní účinky svící:

 

• Tlumí bolesti – zubů, uší, kloubů,

• Mírní záněty – např. trojklaného nervu, krční páteře, svalů a vazů

• Pomáhají rozproudit lymfu, čistí lymfatický systém

• Používají se při astmatu, bronchitidách nebo zánětech dýchacích cest, zánětech vedlejších dutin nosních.

• Účinné pro oblast jater, štítné žlázy a ledvin,

• Tlumí gynekologické a trávicí problémy, hemoroidy, atd.

• Usnadňují hubnutí, posilují imunitu

• Eliminují depresivní stavy

• Podporují potenci

• Zlepšují záněty močových cest a měchýře, alergie, ekzémy

• Podporují hojení jizev

 

Tělové svíce lze použít na jakékoliv místo na těle (mimo srdce a temene hlavy), bez omezení věku.

 

Co možná nevíte

• Svíci je možné použít i u dětí nebo těhotných žen.

• Existují i tzv. dvojité svíce, které používáme k podpoře účinného hubnutí

 

 

Je postup u všech klientů stejný?

Každý člověk je individuální bytost, která má vlastní potřeby a funguje na ni trošku něco jiného. Na našich odborných seminářích učíme některé základní body, od kterých se pak odvíjejí ostatní tahy svícemi. Je potřeba říci, že my neléčíme nemoci, ale člověka. Tudíž na každého klienta šijeme terapii přimo na míru.

 

 

Můžeme si tělové nebo ušní svíčky koupit i domů a dělat si procedúru sami?

Tady se přímo nabízí otázka – stříháte se doma sami? Opravujete si sami auto? Ošetřujete si sami doma zuby? Je zvláštní, že lidé věci denní potřeby nechávají odborníkům, ale co se týče toho nejcennějšího, co mají – a to je jejich tělo a zdraví – tam neustále vymýšlejí, jak si něco dělat sami nebo jak ušetřit. Nezdá se vám to podivné? Svíce se určitě koupit dají, nicméně určitě ne ty, které používáme my. Bez patřičného zaškolení a znalostí nemusí výsledky odpovídat očekávání.

 

A vaši klienti si to nechtějí zkoušet i sami?

To víte, že ano. To je už na rozhodnutí každého z nich, zda se rozhodne využít služby odborníka nebo se chce naučit něco nového a využít pak svých znalostí pro své blízké. Takoví lidé pak mají tělové svíce jako běžnou součást domácí lékárničky a neodjíždějí bez nich ani na dovolenou…

 

Co všechno musí člověk, který procedúru provádí, znát?

Lidským tělem se zabýváme mnoho let, snažíme se neustále studovat souvislosti a možnosti v oblasti alternativní medicíny. Měl by tedy mít alespon základní znalosti o jejich užití a o fungování lidského těla.

 

Jak dlouho trvá výukový seminář?

Odborný seminář pro aplikaci tělových svící trvá většinou jeden celý den. Ale i po té jsme se všemi v kontaktu a zodpovídáme jim otázky, které je ještě při aplikacích napadnou.

 

Mají tělové svíčky nějaké kontraindikace nebo rizika?

Tělové svíce nemají žádné vedlejší účinky ani věkové omezení. Jediné omezení je již zminovaný zákaz používání svící v oblasti srdce a temene hlavy. Někdy se může pacientům po terapii točit pár minut hlava. Jinak nevylučují paralelní jinou léčbu nebo medikamenty. U dětí rozhoduje nikoliv věk, ale schopnost ležet nebo sedět v klidu půl hodiny. Terapie je příjemná a změnu klient cítí téměř okamžitě. Vřele všem doporučuji. lidé jsou většinou velmi překvapeni, jak příjemná zkušenost to je.

 

Kde se mohou lidé hlásit na Vaše kursy Tělových svící prosím?

http://www.telove-svice.cz

nebo na Facebooku zde: http://www.facebook.com/telovesvice

 

 

Pane Moder, prý píšete knihy, kde je mohou Vaši čtenáři zakoupit prosím?

 

Knihy prodávám na svých přednáškách a seminářích. Jediné knihkupectví, kde knihy mají, je knihkupectví na náměstí v Novém Jičíně. A to jen proto, že se mi to náměstí moc líbí. Další možnost je zakoupení knihy v mé provozovně STUDIO Terapie & Fitness Michael Moder ® v Ostravě – Porubě. A pak ještě je možnost zakoupit knihy v eshopu zde: http://www.kosmetika-mrtvemore-drnona.cz/index2.php?action=zbozi&id_v=5

 

Pokud by chtěl někdo Vaše poradenství nebo terapii, či domluvit si Vaši přednášku, seminář nebo kurs, jak Vás může kontaktovat?

 

Zájemci o kontakt mě mohou kontaktovat nejlépe na Facebooku nebo emailem:

Staňme se přáteli: www.facebook.com/michael.moder

E-mail: info@michaelmoder.eu

 

 

Můžete mi dát adresy na Youtube, kde se nacházení Vaše televizní a další videa pane Modere?

 

Velni rád:

Podívejte se kdo jsem: www.youtube.com/michaelmoder

O čem přednáším a píšu knihy: www.youtube.com/svetplnyzahad

 

 

Comments are closed.