Milujete asijsou kuchyni?
Já ano. Asijská kuchyně získává v České republice na oblíbenosti. Dá se říci, že se stává nedílnou součástí našeho jídelníčku. Nejenže je jídlo rychle uvařené, což ocení zaměstnané hospodyňky, ale zároveň je zdravé.
Některé přísady v podobě asijské zeleniny si můžete lehce vypěstovat na zahrádce. Za zmínku jistě stojí čínská hořčice, jedlá chrysanténa, perila nebo komatsuna. Semena rostlin jsou k dostávání na našem Ezopu, na kterém se věnujeme právě prodeji semen.
Čínská hořčice se vyznačuje výraznou hořčičnou chutí. Hodí se ke kuřecímu a vepřovému masu. Jedlá chrysanténa dle Číňanů dodává tolik potřebnou životní sílu. Dá se z ní uvařit chutný čaj, či ji můžete opět přidat do salátů. Zajímavá je odrůda MAIKO. Listy této odrůdy jsou bohaté na vitaminy, především na provitamín A, minerály a silice. Pěstovávní této rosliny není náročné.
Výtažky z perily se vyznačují antioxidačními, antibakteriálními a antiseptickými účinky.
Komatsuna je v podstatě hořčičný špenát. Mladé listy se přidávají do salátů, ty starší se dusí nebo se připravují úplně stejně, jako náš špenát.
Vyberte si samy dle Vaší chuti a fantazie semena osiva z našeho eshopu.