Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Zateplení šikmých a svislých konstrukcí metodou suchého přetlakového plnění

 

Foukání tepelné izolace CLIMATIZER PLUS za zvýšené objemové hmotnosti s přeplněním se provádí do optimálně připravené konstrukce, přičemž použitá objemová hmotnost se zvyšuje od 35 kg/m3.

V případě kolmých stěn nebo příček se výsledná objemová hmotnost pohybuje okolo 60 – 70 kg/m3. Díky tomuto postupu se docílí objemové stálosti aplikované izolace po celou dobu životnosti celé konstrukce. Díky tomu také nedochází k nežádoucímu sesednutí izolace.

V případě plnění svislé konstrukce, se tato konstrukce plní z volného prostoru nad kleštinami do připravené dutiny. Jde o rychlé bezespárové  izolování šikmých konstrukcí bez vzniku tepelných mostů v izolaci.

Další metodou je vyplňování konstrukce pomocí předvrtaného otvoru a to za použití speciální koncovky, která má zpětný odvod přepravního vzduchu. Takovýmto způsobem  je možné plnit nejen standardní příčky ale také předstěny sádrokartonového systému, ale také stěny a příčky dřevostaveb.

Foukaná aplikace tepelné celulózové izolace CLIMATIZER PLUS umožňuje i dodatečnou izolaci půdní vestavby, aniž by bylo potřeba sejmout obložení interiéru, zateplení ze střechy nebo spolehlivou izolaci ze strany interiéru při budování podkroví. Tepelně izolační hodnoty přitom splňují vysoké požadavky ENEV.

Comments are closed.