Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Kopecký s pokutou 2500 dolarů

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký z Floridy dostal od disciplinárního oddělení NHL pokutu ve výši 2500 dolarů za incident v pátečním domácím utkání s New York Rangers. Stejný trest dostal i iniciátor celého konfliktu Michael Del Zotto z Rangers. Pokuta 2500 dolarů je nejvyšší podle kolektivní smlouvy.

K potyčce mezi Del Zotto a Kopeckým přišlo těsně před sázkové kanceláře koncem druhé třetiny pátečního utkání. Situaci začal úder hokejkou a krošček Del Zotto před brankou Rangers do obličeje Kopeckého. Slovenský hokejista ho následně udeřil do obličeje a obránce týmu z New Yorku spadl na led. V následné mele si vyhlédl Kopeckého nejdříve Brandon Prusové a situaci následně ukončil pěstmi do hráče Floridy Mike Rupp. Od klečícího Kopeckého ho museli odtrhnout až rozhodčí. „I to je hokej. Někteří hráči vás krosčekujú zezadu, a pak následují podobné sázkové kanceláře situace. Del Zotto si zasloužil úder do tváře. Dostal, co mu patří. Hráči, kteří odkorčuľujú pět minut v zápase, pak typicky přijdou a chtějí se vybít na technických hokejistů. Uvidíme, jaká bude odezva, „řekl Miami Herald trenér Panthers Kevin Dineen. Opačný názor měli hráči New York Rangers. „Del Zotto něj ani nedíval. Je to zbabělé, když ho takto udeříte do hlavy,“ uvedl Brandon Prusové.

Kromě Kopeckého a Del Zotto dostal pokutu 2500 dolarů i útočník Phoenixu Raff Torres za čtvrteční faul loktem na hlavu obránce Colorada Jana Hejda. Torrese za faul sázkové kanceláře rozhodčí v zápase potrestán.

Comments are closed.