Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Stavební a montážní pojištění pro investory i dodavatele

Živnostníkům nebo firmám podnikajícím ve stavebnictví je určen dynamický pojistný produkt, jakým je stavební a montážní pojištění. Bez něj už se neobejde žádný investiční záměr nebo developerská činnost. Komu Živnostenská pojišťovací a.s. výhodné a spolehlivé pojištění tohoto druhu poskytne? Každé osobě zúčastněné na budovaném díle v procesu jeho výstavby či montáže. Cílem stavebního a montážního pojištění je poskytnutí ochrany v případě věcné škody nebo finanční ztráty. Může však jít také o odpovědnost za škodu vzniklou třetí osobě, a to v souvislosti s budovaným dílem.

 

Pojistná smlouva pro jednotlivá stavební či montážní díla

Je třeba dopředu vědět, že pojištěným je osoba, která má na budovaném díle pojistný zájem. Jedná se o investory, ale i dodavatele, případně subdodavatele. Pojistné plnění pak bude poskytnuto straně, která je škodou přímo postižena. Anebo té straně, která vynaloží náklady na odstranění škody. Předmětem pojištění je v prvé řadě stavební nebo montážní dílo, jako například novostavby, důlní stavby pod povrchem, vodní díla, developerské projekty a mnohé další. Pojištěn může být i okolní majetek objednatele a zařízení staveniště.

 

Vyplatí se řádně si pojistit majetek, stavby i stroje

Stavební a montážní pojištění zahrnuje také stavby, stroje či stavebně-montážní vybavení. Detailní informace k pojistné smlouvě i pojistnému plnění vám ochotně vysvětlí profesionální pojišťovací agent. Výhodou je, že Živnostenská pojišťovací a.s. svým klientům nabízí pojištění „all risk“, které se vztahuje na všechny náhlé a nepředvídané škody (pokud nejsou z pojistného krytí vyloučeny).

Comments are closed.