Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Jak na rizikové kácení stromů

Nyní v jarních měsících všechny zahrádkáře čeká stříhání a prořezávání stromů. Každý se s tímto problémem popere po svém. Ti, kteří mají správné nářadí se většinou do stříhání stromů pustí sami. V některých případech je ale rozumnější si na pomoc zavolat profesionály a nechat především rizikové kácení stromů na těch, kteří si s ním poradí snáze. Rizikové kácení stromů je obvykle takové, při kterém se jedná o vzrostlý strom, který při případném pádu ohrožuje poblíž stojící budovy. Profesionálové zvládnou strom pokácet přesně cíleným řezem tak, aby dopadl na vymezené místo a tím předešel škodám na majetku nebo i zdraví přihlížejících.
I k prořezávání stromů lze využít profi služeb. Zejména starší lidé, kteří mají zahrádku a na podobné opečovávání už nestačí, si mohou najmout zahradnické služby. Stříhání stromů většina lidí stále provádí obyčejnými zahradnickými nůžkami, které jsou ale méně snadno využitelné ve vyšších místech vzrostlejších stromů. V takových případech je potřeba využít žebřík. Mnohem praktičtější ale jsou teleskopické nůžky, které je možno díky důmyslnému patentu používat i na vysoko položené větve. Keře se dobře zastřihávají elektrickými nůžkami. Klasické velké zahradnické nůžky jsou sice také možností, ovšem mnohem pracnější.
Kácení stromů
Ke kácení stromů lze také přistoupit samostatně, ovšem je také třeba mít vhodné nářadí. Nejlepší je motorová pila. Manuálně, tedy pomocí ruční pily, lze kácet nanejvýše štíhlé stromky. U starších a vyšších stromů nebo keřů je lepší vsadit na elektrický nebo motorový pohon, který Vám ušetří spoustu práce.

Comments are closed.