Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Střecha, která vydrží

Nedávno nám částečně ohořela střecha. Pořídili jsme si novou, která nám už nechytne.

Loňská vedra zapříčinila vznik požáru na naší střeše. Naštěstí jsme oheň uhasili dříve, než stačil pohltit celý dům, ale škodám jsme se nevyhnuli. Shořela nám část střechy. A protože už byla velmi stará, rozhodli jsme se pořídit si novou.

S takovou investicí jsme však samozřejmě dlouhodobě nepočítali, a proto jsme neměli dostatek financí pro koupi běžně dostupné střešní krytiny na celou střechu. Situace navíc vyžadovala co nejrychlejší řešení, ale půjčit jsme si nechtěli. Oslovili jsme proto několik firem zabývajících se výrobou, prodejem a montáží střešních krytin s požadavkem na vytvoření kalkulace. Všechny byly nad rámec našich finančních možností, až na jednu, od firmy Capacco spol. s.r.o. Není to nějaké levné? Pomysleli jsme si a začali na webu www.capacco.cz hledat příčiny nízké ceny, přičemž jsme se dozvěděli spoustu dalších užitečných informací.

Střešní krytina firmy Capacco spol. s.r.o. je vyráběná z recyklovaného plastu kabelových izolantů, který dříve tvořil hlavní součást všech skládek, což vysvětluje jejich nízkou cenu. Plastová krytina je velmi lehká a svou černošedou barvou připomíná přírodní břidlici. Hodí se jak pro novostavby, tak rekonstrukce. Díky její vysoké tvárnosti ji lze použít i u kulatých nebo půlkulatých částí střech, kde se jinak používá plech, který podléhá korozi. Co nás však velmi zaujalo, byly tyto vlastnosti – mrazuvzdornost, odolnost vůči biologické degradaci a povětrnosti, šetrnost k životnímu prostředí, a co bylo pro nás po naší zkušenosti hlavní? Samozhašivost a odolnost vůči hořlavosti. Pravdivost těchto tvrzení potvrdily reference a informace o jejím úspěšném otestování Technickým a zkušebním ústavem stavebním Praha s.p.

Po zjištění uvedených faktů bylo naše rozhodnutí jasné – pořídíme si novou střechu u firmy Capacco spol. s.r.o. Dnes je to rok, co zdobí náš dům, a máme k dispozici ještě dalších devatenáct let záruky, abychom si na vlastní kůži potvrdili její vlastnosti, a dalších třicet devět let, abychom zjistili, zda má opravdu čtyřicetiletou životnost.

Každopádně již teď víme, že pořídit si tuto plastovou střechu byla dobrá volba, kterou doporučujeme všem přátelům a známým, jenž plánuji stavbu domu nebo rekonstrukci střechy. Jeden z nich si dokonce pořídil novou verzi střešní krytiny SK1 a SK2 Capacco, která imituje vzhled přírodní břidlice ještě dokonaleji, než ta naše, a přestože jeho dům zdobí pouze pár měsíců, nemůže si ji vynachválit.

Comments are closed.