Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Nedostatek hořčíku – riziko pro zdraví

Únava či celková slabost mohou být jedněmi z příznaků nedostatku hořčíku. V potravě jsou pro nás totiž důležité nejen vitaminy, ale také minerály a stopové prvky. Ty hrají v našem jídelníčku a organismu nezanedbatelnou roli a vyvážený poměr minerálů je jedním z klíčů k udržení zdraví.

 

Právě hořčík je jedním z nejdůležitějších prvků, který je pro správné fungování organismu nezbytný a jeho nedostatek nám může způsobit mnohé zdravotní potíže. Nedostatek hořčíku v těle mívá mnoho příznaků, za kterými však sotva hledáme zrovna tento problém. Trpíte-li například poruchami soustředění, bolestmi hlavy či bušením srdce, i to může znamenat sníženou hladinu hořčíku ve vašem těle. Dalším z příznaků jsou lámavé vlasy a nehty, křeče končetin či třeba„tik“ v oku. Pokud má naše tělo nedostatek hořčíku, může se to projevit i na naší psychice – podrážděnost, úzkostlivost a nervozita jsou dalšími z množství příznaků.

 

Hořčík má velký vliv na řadu procesů v našem těle, které při jeho nedostatku nefungují, tak jak by měly. Moderní stravování plné bílého pečiva a cukru také našemu zdraví neprospívá a i nadměrný stres zvyšuje spotřebu hořčíku v těle. Dodávání hořčíku organismu je taktéž velmi důležité pro těhotné a kojící ženy, nebo sportovce.

 

Jak dodat organismu potřebné množství hořčíku? Nasnadě je určitě úprava jídelníčku a zařazení potravin, které jsou bohaté na hořčík v kombinaci s vápníkem a vitaminy B, které usnadňují jeho vstřebávání. Mezi potraviny s vysokým obsahem hořčíku patří ořechy a různá semena, fazole, sója, hrách, banány, listová zelenina, ale také fíky, kakao, nebo třeba mák. Ovšem v dnešní době díky agresivnímu zemědělství a používání umělých hnojiv klesá množství hořčíku i dalších minerálů v půdě i vodách a obvykle udávané množství minerálních látek v jednotlivých potravinách vůbec nemusí odpovídat realitě.  Jelikož se na kvalitu potravin a tedy obsah vitaminů a minerálních látek můžeme jen těžko spolehnout, stává se nutnou variantou i příjem hořčíku z jiných zdrojů. Vhodným doplňkem pro doplnění kvalitních minerálů je přípravek Mineral Drops. Jedná se o vysoce koncentrovaný přípravek s obsahem vyváženého poměru minerálů. Kromě vysokého obsahu hořčíku obsahuje přes 72 iontových minerálů a stopových prvků v tekuté formě. Díky svému čistě přírodnímu složení se dobře vstřebává a doplňuje do organismu důležité prvky. Tzv. tekuté minerály napomáhají například při detoxikaci, remineralizaci a čištění těla. Dodávají energii, vracejí ztracenou vitalitu a podporují správné fungování organismu.  Hledáte-li přípravek, který dodá vašemu organismu všechny potřebné minerály ve vyváženém poměru, vyzkoušejte Remedicum Mineral Drops.

Comments are closed.