Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Protištěkací obojky pro klid váš i vašich sousedů

Zná to asi každý majitel pejska – když odejde, ještě dlouho může slyšet vytí a štěkot. Pejsek prostě pláče po svém pánovi. Už jste vyzkoušeli různé možnosti, jak odnaučit psa štěkat, ale nic nefungovalo a sousedi si pořád stěžují, že se ten štěkot vašeho psa nedá vydržet. Co s tím? Řešením jsou protištěkací obojky!

V první řadě je třeba zdůraznit, že protištěkací obojky se v žádném nerovnají týrání psa a nezpůsobují mu žádné fyzické ani psychické újmy. Jsou pouze důmyslným pomocníkem, který vám pomůže odnaučit psa výt a štěkat. Získáte tak klid vy i vaši sousedé. Už se prostě nebudete muset obávat návratu z práce, kdy na kilometr daleko uslyšíte vytí a štěkot vašeho psa a budete se skrývat před nepříjemnými pohledy vašich sousedů.

Jak protištěkací obojky fungují?

Protištěkací obojek je elektronickým zařízením, které dokáže rozpoznat štěkání a vytí psa. Pokud se pes rozštěká, v obojku se aktivuje zvuková signalizace a elektrický impuls. Jejich intenzita se zvyšuje s tím, jak sílí psí štěkání a vytí. Psovi je zvuková a pulzní signalizace nepříjemná. Pokud ho impulsy nedonutí zanechat štěkání, po dvou minutách se automaticky vypnou.

Sami jistě víte, že jsou psi velmi chytrá zvířata. Brzy si proto uvědomují souvislost mezi štěkotem a aktivací protištěkacího obojku. Jinak řečeno, štěkání je díky zvukové a pulzní signalizaci přestane bavit a vy se už nebudete obávat odchodu do práce.

Druhy protištěkacích obojků

  • Ultrazvukový protištěkací obojek – jde o velmi lehký obojek, který odnaučí vašeho psa štěkat. Funguje na bázi vysílání ultrazvuku, který není psu příjemný. Ultrazvuk je aktivován štěkotem psa a obojek ho vysílá pouze, pokud pes štěká.
  • Protištěkací obojek se záznamem hlasu – tento obojek je velmi účinným nástrojem, který odnaučí vašeho psa výt a štěkat. Do přístroje nahrajete povely pro vašeho psa, a pokud začne štěkat, aktivuje se ultrazvuková signalizace a přehraje váš povel. Navíc ultrazvuk je pro vašeho psa nepříjemný a velmi brzy pochopí, že musí přestat štěkat.
  • Protištěkací vibrační obojek – jde o obojek pro malé a středně velké psy. Vibrace, které se aktivují štěkotem psa, jsou pro něho nepříjemné, a proto ho brzy odnaučí štěkat a výt.

Zkušenosti s protištěkacím obojkem

Problém se štěkáním psů řeší především lidé, kteří je chovají v bytě. Podobný problém měla i třicetiletá Hana z Plzně. „Náš pes byl zvyklý, že jsem s ním byla doma, jenže pak jsem začala chodit do práce a po zabouchnutí dveří jsem slyšela, jak vyje a kňučí.“ Sousedé si samozřejmě stěžovali a pes nechtěl pochopit, že se štěkání a vytí musí odnaučit.

Už jsem byla opravdu zoufalá, když mi známá doporučila protištěkací obojky. Nejprve jsme se obávali, aby psu neublížily, ale jsou v pohodě a bezpečné. Náš pes brzy pochopil, že štěkat a výt nemá, naši sousedé mají konečně klid a my také,“ svěřila se mladá žena, která nedá na protištěkací obojek dopustit.

Comments are closed.