Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Proč zateplovat dům?

Nejen úspora za energie je důvodem k zateplení domu. Kvalitně zateplený dům přináší řadu dalších benefitů pro jeho majitele a obyvatele.

 

Zejména v současné době drahých energií je právě snaha uspořit za vytápění hlavním impulzem k zateplení domu. Kvalitní zateplení spolu s dalšími energeticky úspornými opatřeními zajistí úspory za vytápění vyšší než 50 %.

Zateplením obyvatelé navíc získají vyšší kvalitu bydlení. Zateplení zajistí tepelnou pohodu v zimně bez kondenzace vzdušné vlhkosti na studených stěnách. Právě vlhkost na stěnách je příčinou vzniku zdraví škodlivých plísní. Výhody zateplení každý pozná i v parných letních měsících, kdy teplota v bytě díky izolaci nevystoupá na neúnosnou teplotu

Při zateplení domu dochází k opravě staré fasády. Nový „kabát“ dokáže i ze staré ruiny vytvořit na pohled krásný dům. Navíc hodnota nemovitosti výrazně stoupne.

Dalším přínosem je ochrana životního prostředí. Čím méně je potřeba topit, tím více se snižují emise CO2. S investicí do zateplení domu pomohou dotační programy, které mohou celkové náklady na zateplení výrazně snížit.

Každý dům je jiný a proto je nutné předem odborně posoudit, jaký způsob pro zateplení pro danou stavbu bude nejvýhodnější. S žádostí o podrobnější informace o zateplování čí o posouzení vaší nemovitosti se můžete obracet na pracovníky společnosti Stav Agency s.r.o. z Liberce.

https://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-budov/

https://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/vystavba-rodinnych-domu/

https://www.stav-agency.cz/2023/02/14/proc-zateplovat-dum/

Comments are closed.