Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Články o podnikání a živnosti

Článek níže přináší informace a praktické tipy pro podnikatele. Najdete zde mnoho zajímavých podnětů a nápadů. Například témata z těchto oblastí:

  • Jak si založit živnost v ČR

  • Je lepší si založit s.r.o. nebo podnikat jako OSVČ?

  • Založení živnosti v roce 2022

Jak si založit živnost v ČR

V prvním článku s názvem “Jak si založit živnost v ČR” se dočtete, že v České republice může cizinec pracovat jako zaměstnanec. Pokud chce ale pracovat pro více firem nebo poskytovat služby ostatním, potřebuje živnostenské oprávnění. Lze podnikat jako osoba výdělečně činná (OSVČ) nebo si založit společnost s ručením omezeným (s.r.o.). Více informací o tom jak si založit živnost v ČR si již přečtěte ve zmíněném článku.

Je lepší si založit s.r.o. nebo podnikat jako OSVČ?

V druhém článku s titulkem “Je lepší si založit s.r.o. nebo podnikat jako OSVČ?” se dozvíte, že statut osoby výdělečně činné je ideálním řešením pro jednotlivce. Pokud je podnikatel samotným živnostníkem bez jakéhokoliv partnera, má pro něj tato podoba podnikání odpovídající přínos. Ve své podstatě si zjednoduší spoustu procesů. Nevýhodou podnikání jako OSVČ je, že živnostník podniká na vlastní jméno a ručí za případné škody celým svým majetkem. Více informací čtěte v zmíněném článku.

Založení živnosti v roce 2022

V posledním příspěvku s titulkem “Založení živnosti v roce 2022” se dozvíte, že pracovat jako osoba samostatně výdělečně činná tzv. na živnostenský list je nejjednodušší formou podnikání. Díky postupné elektronizaci státní správy je již mnoho kroků zjednodušených a o živnostenský list lze požádat i on-line. Ovšem i při osobní návštěvě je celý proces přívětivý, úřady nejsou místně příslušné a lze tedy navštívit kterýkoli nejbližší, navíc některé dílčí úkony si již úřad zajistí vlastními silami. Více informací o aktuálním postupu se dočtěte v článku.

Comments are closed.