Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Jsou výhodnější tepelněizolační cihly nebo klasické vnější zateplení fasády?

Mnozí investoři řeší před započetím stavby otázku, zda použít k výstavbě energeticky úsporné termoizolační cihly plněné minerální vatou nebo polystyrenem nebo zda použít klasické stavební materiály s vnějším zateplením fasády.

 

Zdění pomocí cihel plněných minerální vatou je jakýsi sendvičový způsob izolace stavby. Mnozí se mohou domnívat, že se jedná o jednodušší způsob výstavby, ale při používání termoizolačních cihel je nutné velice důsledně dodržovat technologický postup. Jakákoliv nepřesnost vede ke vzniku tepelných mostů a tím k nedokonalému zateplení.

Nutné je také počítat s tím, že zeď z tepelněizolačních cihel je silnější než zeď z běžných cihel s klasickou vnější fasádní izolací, pokud chceme dosáhnout stejných izolačních vlastností.

Z praxe můžeme konstatovat, že dům postavený z klasických cihel s vnějším zateplením je méně náročný na samotnou výstavbu a i cenově je výhodnější.

Jestliže by se někdo rozhodl pro stavbu domu z tepelně izolačních cihel a navíc by chtěl přidat slabou vrstvu vnějšího zateplení, určitě mu tento postup nemůžeme doporučit. Při slabém vnějším zateplení se rosný bod dostává až do prostoru cihel, což může znamenat problémy.

Používání tepelněizolačních cihel při stavbě domů je teprve v začátcích a je pravděpodobné, že i tato cesta projde vývojem, tak jako tomu bylo s vývojem vnějšího zateplení fasády.

Jestliže máte zájem o podrobnější informace o způsobech zateplování, neváhejte kontaktovat naši společnost Stav Agency z Liberce.

http://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-budov/

https://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/vystavba-rodinnych-domu/

Comments are closed.