Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Připomeňme si konkrétní přínosy zateplení

Velké množství i starších budov má už v současné době kvalitní izolační okna a zateplenou fasádu. Stále ale jsou majitelé domů, kteří se zateplením domu váhají.

 

Připomeňme si, jaké výhody zateplení domu přináší.

Nejvýznamnějším bonusem zateplení je při kvalitním provedení zateplení úspora tepla v zimním období a úspory nákladů za klimatizaci v letních měsících. Tyto úspory dosahují až 50%, a to při současných cenách energií je zajímavá částka.

Se zateplením obvodových stěn domu vzroste povrchová teplota vnitřních stěn a nevzniká tak rosný bod, který způsobuje kondenzaci vodních par a následně růst nebezpečných plísní. Tepelně izolační materiály mají také dobré izolační vlastnosti proti hluku. Zateplením domu dochází ke snížení hluku vnikajícího do domu z ulice.

Kvalitně provedená izolační fasáda zlepší nejen vzhled domu, ale prodlouží i jeho životnost. Tržní hodnota domu výrazně stoupne.

Úsporou energie na vytápění se snižují nejen finanční náklady, ale snižují se také emise vznikající při výrobě tepelné energie. Zateplení domu tedy šetří životní prostředí.

Pokud stále ještě nejste rozhodnuti, zda a jak zateplovat, kontaktujte společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce. Pracovníci této společnosti mají dlouholeté zkušenosti se zateplováním budov. I pro váš dům navrhnou ideální způsob zateplení a v případě vašeho zájmu zajistí i kompletní realizaci.

http://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-budov/

http://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/rekonstrukce-objektu/

https://www.stav-agency.cz/2022/04/13/pripomenme-si-konkretni-prinosy-zatepleni/

Comments are closed.