Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Zajímavé‌ ‌články‌ o‌ ‌založení firmy

Dnešní článek‌ ‌‌přináší‌ ‌zajímavé‌ ‌informace‌ ‌pro‌ ‌začínající‌ ‌podnikatele.‌ ‌Mimo‌ ‌jiné‌ ‌odpoví‌ ‌na‌ ‌otázky‌ ‌jako‌ ‌jsou:‌ ‌ ‌

  • Jaké jsou typy zakládaných obchodních společností?
  • Proč se živit podnikáním? 
  • Jaká je cena založení s.r.o.?

Více‌ ‌již‌ ‌najdete‌ ‌v‌ ‌příspěvku‌ ‌níže,‌ kde jednotlivé témata uvedeme a odkážeme vás na příslušný tématický článek.‌ ‌

1. Jaké jsou typy zakládaných obchodních společností?

V prvním článku s názvem “Typy zakládaných obchodních společností (najdete zde)” se rozebírá, že podnikání formou právnické osoby rády volí podnikající osoby s vyšším obratem. Prostřednictvím právnické osoby mohou lépe optimalizovat svou daňovou povinnost. Riziko podnikání pak také neohrožuje rodiny podnikatelů, protože osobní majetek je striktně oddělen od majetku založené společnosti. Za případné škody tak neručí podnikatel, ale jeho společnost. Typy společností jsou například – s.r.o., a.s. SE, družstvo…atd.

2. Proč se živit podnikáním?

Druhý článek má titulek “Proč se živit podnikáním? (najdete zde)“. V něm se například dozvíte, že jednou z výhod podnikání je skutečnost, že podnikatel je pán svého času. Sám si určuje, kdy začíná pracovní doba a kdy končí. Sám si také stanovuje dovolenou a přizpůsobuje práci svým potřebám. Právě časovou nezávislost podnikatelé často uvádějí jako jeden z důvodů, proč začali podnikat a proč je jejich činnost baví.

3. Jaká je cena založení s.r.o.?

Poslední téma má nadpis “Cena založení s.r.o. (najdete zde)” a zde najdete chytrý kalkulátor, který když vyplníte, tak se dozvíte přesnou cenu za založení společnosti.

Comments are closed.