Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Šperky z drahých kamenů plné energie

Přírodní kameny mají mít duši, dodávat energii, chránit od nástrah světa a k tomu všemu jsou hlavně krásnou ozdobou v podobě šperku. Ostatně zdobení těla je s lidstvem spojeno od pradávna. Kladete důraz na to, jakou energii vyřazujete a chcete ozdobu s hlubším smyslem? Pak jsou šperky z minerálních kamenů ideální volbou.

Drahé kameny jsou spojeny s životní sílou a energií, alespoň podle prastarých pověr. Vybrat si vhodný šperk můžete podle měsíce, ve kterém jste se narodily, ale i podle intuice, nálady a rozpoložení. Jako další faktor můžete vzít, zda potřebujete energii dodat, nebo naopak zklidnit nějakou svoji vnitřní bouři.

Tady je několik tipů na zajímavé kameny ve špercích.

-          Růženín je vzácný kámen spojený s láskou a také sebeláskou. Právě ta mnohdy ženám chybí a mohou si jím tak dodat potřebné ženské sebevědomí. Růženín se řadí mezi ženské kameny, kam spadá také granát a měsíční kámen. Nefrit je dále spojen s plodností a radonit se sebeláskou.

-          Křišťál je univerzální kámen a nejvíce známý jako nejvyšší ochranný kámen. Řekové jej dříve uctívali jako zkamenělý led svatých vod, který ani na slunci neroztaje.

-          Lávový kamen, opál, jaspis či chalcedon rozproudí energii v těle.

-          Na zklidnění mysli a zahnání stresu je naopak určen rubín, chryzopras, jantar, citrín, azurit nebo safír.

-          Achát, křemen, citrín, ametyst, amazonit nebo malachit jsou zase kameny dodávající odvahu a pomáhající překonat obavy.

Co doporučit na závěr? Kameny, potažmo bižuterie z nich vyrobená, by se podle pověr neměly půjčovat, ani darovat, jelikož už obsahují vaši energii.

Comments are closed.