Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Co je tandemový seskok s padákem?

Ti, kteří si tandemovým seskokem prošli přiznávají, že jde skutečně o životní zážitek, na který jen tak nezapomenou. Na co se připravit, a pro koho je vhodný?

Emoce lidí odcházejících z letiště lze popsat zhruba takto: nadšení, skvělý pocit, dojetí. Pro mnohé jde o posunutí svých osobních hranic, překonání strachu nejen z výšky, ale i z neznámého. Co víc totiž může symbolizovat vykročení z letadla do volného prostoru.

Jen pro chlapáky? Nesmysl

Odvážný sportovec, tvrdý chlap. Představujete si takto člověka užívajícího si tandemový seskok? Pak jste na omylu. Tandemové seskoky jsou pro všechny od 8 do 100 let. Nemusíte být odvážní, nemusíte být ani nadšení. Skákat mohou dokonce i paraplegici, byť to neznamená, že skákat mohou všichni a v individuálních případech je nutné posouzení zvlášť.

Nejste v tom sami, skáčete s profíky!

Po celou dobu máte po ruce zkušeného profesionála, instruktora, který ročně zvládne i 500 seskoků a má to tedy doslova v krvi. Před nástupem do letadla projdete krátkou instruktáží, školením o tom, co vás tam nahoře vlastně čeká. Dostanete speciální kombinézu, brýle a přilbu a můžete do letadla. Před výskokem můžete mít strach, ale po prvních sekundách letu se plně ponoříte do akce a budete si pád užívat.

Zážitek na celý život?

Až v pořádku dosednete, odstrojíte se a budete opouštět letiště, nepochybně budete zaliti skvělým pocitem ze sebe sama ohledně toho, co jste právě zažili. Minuta volného pádu, kdy všechny starosti běžného dne jsou ty tam, a následný pohodový let s padákem, bude nezapomenutelnou součástí vašich vzpomínek.

Comments are closed.