Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Virtuální asistenti a chatboti

Chatbot neboli chatovací robot (česky nejspíše konverzační automat) se stává stále častějším nástrojem firemní komunikace. Své místo chatboti nalézají především v oblasti služeb (finančních a pojišťovacích), personalistice, e-commerci a uživatelské podpoře.

Nejvíce chatbotů najdeme pochopitelně v anglicky mluvícím světě. Ale i v češtině již máme první úspěšné aplikace chatbotů. Asociace ICT také připravila katalog českých chatbotů.

Prodejní virtuální asistenti

Dokážete si představit virtuální mix zkušeného obchodníka, chytrého vyhledávání a intuitivních doporučení dle známých preferencí zákazníka? Ano, to je dokonalý virtuální asistent pro e-shop či jiný elektronický prodejní kanál. V reálu však již “odlehčené” varianty fungují a pomáhají při hledání vhodných produktů dle textového či hlasového zadání nebo dokonce podle fotografie. To vše a mnohem více dokáží virtuální asistenti.

Chatboty a uživatelská podpora

Větší podniky a instituce řeší každý týden stovky dotazů na technickou podporu. Chatbot dokáže jednodušší dotazy vyřešit ihned a bez zatěžování specialistů. Tím ale jeho přínos nekončí, protože díky shromáždění základních informací o uživateli a jeho problému urychluje chatbot i zpracování zbývajících požadavků předaných lidským IT specialistům.

Comments are closed.