Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Kaprun a Zell am See, Rakousko

V rozsáhlé lyžařské oblasti Zell am See – Kaprun si určitě skvěle užijí zkušení jezdci i začátečníci. A nezáleží na tom, zda na lyžích, či na snowboardu. Vrcholy Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe zaručují dokonalých lyžařské radovánky. Ty si mohou návštěvníci oblasti Zell am See / Kaprun užít na nejrůznějších sjezdovkách. K tomu všemu přímo v srdci okouzlující a bílé horské krajiny. Schmittenhöhe a Maiskogel garantují tu nejlepší zábavu na lyžích pro celou rodinu.

Lyžařská sezóna začíná v Zell am See a Kaprunu brzy na podzim. A obvykle se tady lyžuje až do začátku léta. Je příjemné, že jezdci na lyžích i snowboardu mohou v hlubokém sněhu sjezdovek na kitzsteinhornském ledovci kreslit obloučky po dlouhých 10 měsíců.

Kromě hor Schmittenhöhe se 77 kilometry a Kitzsteinhorn s více než 40 kilometry sjezdovek, garantuje skvělé zimní zážitky na dvou desítkách km sjezdovek i vrchol Maiskogel. Ten je vhodný k jízdám celých rodin s dětmi. Lyžařské areály Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe nabízí strmé tratě a mimořádné sjezdy. Prvotřídní sjezdovky si bezpochyby oblíbí všichni sjezdaři. Není ale třeba se obávat. V nabídce je i mnoho dalších sjezdovek s nejrůznějšími stupni obtížnosti. Lyžování a snowboarding v regionu Zell am See / Kaprun nabízejí dohromady tři hory. Ty mají mnoho podob a umožňují návštěvníkům lyžovat na více bezmála 140 kilometrech sjezdovek.

Obce Zell am See a Kaprun si oblíbily i rodiny s dětmi. Především na Maiskogelu a Schmittenhöhe jsou malí návštěvníci na prvním místě. Na své si u Zellského jezera přijdou i všichni, kteří vyhledávají dobrodružství. Nesejde na tom, jestli freeride nebo freestyle. Ledovec Kitzsteinhorn nabízí neupravené sjezdovky, hluboký sníh a velkorysé zábavní parky. V nich se budou bavit všichni bez ohledu na lyžařské dovednosti a schopnosti. Každému, kdo vyhledává lyžařské túry, připravil Maiskogel speciální lahůdku. Každou středu večer se tu pořádá noční lyžařská výprava. Lyžařský autobus navíc odveze lyžující z jednoho skiareálu do druhého s platným skipasem zdarma.

Jaké jsou hlavní důvody, které uvádějí čeští turisté pro cestu na lyžování právě do oblasti Zell am See / Kaprun? Malebný vrcholek Schmittenhöhe hned u Zell am See, romantická promenáda podél jezera Zeller See a jediný ledovec ve spolkové zemi Salcbursko Kitzsteinhorn. Příroda je v okolí rakouského Zeller See skutečně rozmanitá. A co více chtít ke strávení nezapomenutelné dovolené v zimě na horách? místní ledovec nabízí úchvatný výhled na okolní vrcholy Alp. Prvotřídní sníh tu najdete od časného podzimu až do začátku léta.

Hlavním důvodem je bezpochyby fakt, že oblast je jako stvořená ke vzrušující jízdě na lyžích, snowboardingu nebo běžeckému lyžování. Na své si přijdou profíci i začínající lyžaři. Hora Schmittenhöhe a ledovec Kitzsteinhorn nabízejí řadu různých sjezdovek v srdci zasněžené krajiny. Jsou tady k nalezení jak strmé tratě pro zdatné lyžaře, tak i mírnější terény pro začátečníky. Schmittenhöhe a naopak Maiskogel garantují skvělou zábavu pro celou rodinu.

Ti z návštěvníků, co preferují lyžařské túry, se mohou vypravit na již zmíněný Maiskogel, nebo vzít sněžnice a vydat se na výlet. Slunce vysoko na modré obloze, krajina září a každý se tu bude cítit, jako by disponoval vším časem světa. Vydat se se dá také bez sněžnic. Pochopitelně záleží na množství sněhu a zvolené turistické trase. Mnoho známých stezek, které v průběhu léta křižují krajinu, se v zimním čase těžko hledá.

V regionu Kaprun / Zell am See ovšem nečekají na turisty jen zimní aktivity. Stoupající oblibě se těši zdejší kuchyně a pochopitelně též aprés – ski. Vrchol Schmittenhöhe je středobodem zdejší zábavy po lyžování. Řada chat v okolí zaujme vynikající gastronomií. K tradičním jídlům patří trhanec, vídeňský řízek nebo sýrové noky. Vysoko v horách na Kitzsteinhornu leží Ice Camp. Jde o unikátní areál se spoustou iglú a zábavných programů. Návštěvníky láká i zařízení Gipfel Welt 3000, nejvýše položená vyhlídková plošina v Salcbursku.

U rodinné dovolené v Rakousku nemůže scházet sáňkování. V blízkosti Zell am See a Kaprunu je velký výběr fantastických sáňkařských tratí. Ty bezpochyby potěší děti i jejich rodiče. Sáňkařskou dráhu je možné si užít na Alpské dráze na Maiskogelu nebo na Maisiflitzeru. K dispozici je též zábavní park pro celou rodinu Kaprun. Vyjeďte nahoru na kopec a pak už si pouze vychutnávejte jízdu jako na horské dráze.

Po sportu a fyzické aktivitě potřebuje odpočinek tělo i duše. Sauny, masáže a koupele čekají v komplexu Tauren Spa v Kaprunu. 11 bazénů, deset saun, parní lázně a další procedury čekají jen na vás. Zell am See Leisure Centre má krytý bazén, zahrnuje krásnou saunu a v nabídce je spousta odpočinkových procedur.

Comments are closed.