Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Jak odstranit vodní kámen – řešení se nabízí

Moderní technologie by nám měly pomáhat a zpříjemňovat život. Měly by z větší části pracovat za nás a tím nám šetřit čas. Proto jsou dnes v každé domácnosti, v hotelích, penzionech nebo restauracích. Dnes už snad nikde nechybí taková pračka anebo myčka, ve velkých provozech obzvlášť. Někdy ale i ty nejdokonalejší začnou stávkovat, a tak je třeba probádat, kde je problém. Ne s každým si jednoduše poradíte sami, občas se bez odborníka neobejdete. Ovšem jedním z nejčastějších problémů bývá vodní kámen. Usazuje se dlouhodobě v potrubí a po čase začne škodit. Pak přichází zásadní otázka – jak odstranit vodní kámen?

odstranění vodního kamene z potrubí existují na trhu dva velmi účinné prostředky. Jedná se o Siliphos a ScaleStop. Kontejner se Siliphosem se vkládá do nádoby velké podle spotřeby vody. Směs polyfosfátů a křemičitanů je tvořena sklovitými kuličkami. Nasypou se do průtočné nádoby a pak velice účinně brání usazování vodního kamene, a to v potrubí i na topném tělese. ScaleStop funguje na podobné bázi – speciální náplň mění rozpuštěné soli vápníku a hořčíku na maličké krystalky, které rovněž zabraňují usazování vodního kamene. Oba prostředky se aplikují velice jednoduše. Je rozumné ošetřovat jimi potrubí i topná tělesa preventivně. Mějte je tedy po ruce doma, ale i všude tam, kde by k usazování vodního kamene mohlo docházet – na chalupě či na chatě.

Už nemusíte složitě bádat, jak na vodní kámen. Se Siliphosem a ScaleStopem budete mít jeden nepříjemný problém vyřešený. Odstranění vodního kamene přestane být noční můrou. Vyzkoušejte je a přesvědčte se, o jak kvalitní prostředky jde.

 

S odstraněním vodního kamene vám poradí odborníci z Aquafiltry.cz.

Comments are closed.