Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Jaké jsou důsledky hluku

Denně jsme vystaveni hluku. Ať už se jedná o hluk na pracovišti, komunikacích nebo ve volném čase například při návštěvě koncertu. Náš sluch je neustále zatěžován.

 

Sluch je v provozu ve dne i v noci a nemá nikdy pauzu. Sluch nemůže být nikdy vypnutý. Tato neustálá zátěž může způsobit nevratná poškození sluchu a vést až k hluchotě. Zvýšený hluk má negativní dopad nejen na sluch, ale způsobuje stres. Hluk působí podvědomě a může způsobovat poruchy koncentrace, střevní a gastro onemocnění či zvýšení krevního tlaku, který může být příčinou srdečního infarktu.

Permanentní hluk na pracovišti způsobuje u zaměstnanců často stres. Stresové situace vedou ke snížení schopnosti koncentrace a vytváří rizikový zdroj. To může mít negativní vliv na pracovní výkon a bezpečnost práce.

Každý zaměstnanec pracující v prostředí, kde hluk přesahuje 85 dB, je povinen používat vhodnou ochranu sluchu. Správný výběr ochrany sluchu pro danou činnost je nezbytný. Mezi základní ochranné pracovní pomůcky chránící sluch patří jednorázové ušní zátky, opakovaně použitelné ušní zátky, ochrana sluchu s náhlavním obloukem a pasivní a aktivní sluchátková ochrana sluchu.

Mezi nejkvalitnější ochranu sluchu patří produkty značky uvex.

Při výběru nejvhodnějších pomůcek na ochranu sluchu se neváhejte poradit s pracovníky společnosti  UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

http://www.uvex-safety.cz/cz/produkty/ochrana-sluchu/vyhody-produktu/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/jake-jsou-dusledky-hluku/

Comments are closed.