Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Plisé s variabilním ovládáním – to je něco!

Pokud koukáte z oken na louku, do zahrady či do lesa, pravděpodobně vás stínění oken kvůli nezvaným pohledům dovnitř interiéru trápit nebude. Docela vám ten pohled mezi stromy, na rozkvetlé záhony nebo zelenou louku závidím. Moc takových šťastlivců ale neznám. Většina lidí, se kterými přicházím do styku, naopak řeší vhodné stínění k zamezení pohledů dovnitř. Tomuto požadavku nejvíce vyhovuje vnitřní stínění. Donedávna vedly vnitřní žaluzie (nejčastěji hliníkové), v poslední době se však čím dál více objevují poptávky po látkových roletách, vertikálních žaluziích a plisé. Způsobil to boom velkého množství vzorů a barev, které zejména plisé a látkové rolety nabízejí.

Markýzy odstíní sluneční paprsky, výhled z okna však zůstane zachován

Pokud přemýšlíte o dokonalém stínění, tedy o zabránění průniku slunečních paprsků dovnitř interiéru, určitě neprohloupíte, pokud zvolíte venkovní rolety, venkovní žaluzie či terasové clony (např. zimní zahrada). Jednu nevýhodu však tato stínící technika má. Při jejím používání, tedy stažení, dojde k částečnému nebo úplnému zastínění výhledu z okna. A pokud je kam se dívat, je to škoda dvojnásobná. Řešení, jak o výhled nepřijít, a přitom docílit zastínění prostoru, však existuje. Jmenuje se markýza. Společnost Sun Care vám markýzy nabízí v provedení klasik. Dále nabízí kazetové markýzy pro venkovní stínění i samonosné markýzy. Ty první dvě vám skvěle odstíní přímý slunečný svit a průhled oknem přitom zůstane volný.

Předejděte zdravotním rizikům, které může způsobit bodavý hmyz

Aby byl výčet sortimentu, který firma Sun Care nabízí, co nejúplnější, je třeba zmínit ještě tolik důležité sítě proti hmyzu a sítě proti hlodavcům. Zejména ty prvně jmenované by neměly v žádném obytném prostoru chybět. Jak se totiž zdá, komáři a jiný bodavý hmyz se stávají vážným zdravotním rizikem i v našich končinách. Tak na to pamatujte.

Comments are closed.