Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Pracovní plošiny

Nová výstavba nebo oprava bytových, obchodních a jiných domů probíhá téměř všude, každý den. Ještě, že dnes existují moderní stroje, které umožňují stavebním firmám dostat se do takové výšky, do jaké potřebují, a práce se rázem stává jednodušší. Řeč je o pracovních plošinách, což jsou zdvihací stroje, které poskytují dostatečně volnou plochu pro pracovníky a materiál, se kterým je potřeba ve výšce manipulovat. Nejen, že pomáhají se lidem dostat do výšky, dokáží se také pohybovat do určité šíře. Jsou dnes nedílnou součástí techniky, která je zapotřebí u všech modernizací a výstaveb budov. Práce se tak velmi usnadní, a především výrazně urychlí. Třeba oprava střechy by se u vysokých domů nedala skoro ani provést, kdyby nebyla k dispozici taková technika. Nejsou vhodné pouze pro účely výstavby, ale například zjednoduší i přístup do korun nadměrně vysokých a těžko přístupných stromů a jiných míst. Některé se dokáží dostat až do výšky osmdesáti metrů a jejich nosnost je v některých případech i tisíc kilogramů.

Ne každá firma si ale může dovolit pořídit si vlastní plošinu. Jsou to velice nákladné přístroje, které navíc potřebují kvalifikované pracovníky, kteří by ovládali montáž a demontáž takhle složitých strojů. Naštěstí jsou dostupné i jiné cesty, jak si usnadnit náročné stavební práce díky pracovním plošinám, aniž by si je stavební firma musela pořizovat.

Myslí se tím hlavně pronájem. Na českém trhu vystupuje řada firem, které poskytují pronájem pracovních plošin. Zajišťují samozřejmě také veškerý servis spojený s používáním. Stavební firmy se tak mohou radovat, že ušetří peníze. Je to velmi výhodná varianta, jak zajistit stroj, bez kterého by se stavba nedala kompletně postavit.

Stavební výtahy Karásek Miloslav s.r.o. Miloslav Karásek
Holzova 2868/10
628 00 Brno

Comments are closed.